ULTIMA ORĂ Yandex, echivalenta din Rusia a Google, retrage din România aplicația de ride sharing Yango, invocând legislația mult prea rigidă

ULTIMA ORĂ Yandex, echivalenta din Rusia a Google, retrage din România aplicația de ride sharing Yango, invocând legislația mult prea rigidă

Grupul Yandex, cu sediul în Moscova, va retrage din România, după doar aproximativ un an, aplicația de ride-sharing Yango, decizie argumentată prin faptul că legislația internă este mult prea rigidă, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții companiei.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Grupul consideră că legislația din domeniu este prea rigidă pentru a-i favoriza dezvoltarea.

Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real

„Ne întrerupem operațiunile în România. Legislația rigidă din domeniu nu ne permite să dezvoltăm serviciul pe cât de eficient ne-am dori, astfel că am decis să ne concentrăm activitățile asupra altor țări și direcții de business. Decizia noastră intră în vigoare în interval de o lună. Utilizatorii noștri din România pot păstra aplicația Yango pentru a rezerva călătorii în celelalte 16 țări în care serviciul este disponibil”, este mesajul companiei transmis Profit.ro.

Legislația în domeniu a fost modificată recent, fiind supusă presiunilor în special din partea serviciilor de taximetrie. Ultima modificare a fost efectată în vară, când Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede pentru activitățile de transport alternativ/rideharing, precum Uber, Bolt sau Yango, autorizarea autovehiculelor care au cel mult 9 locuri.

Modificări au fost introduse și în primăvară.

Tot atunci, cum a anunțat Profit.ro,, aplicația de ride sharing Yango din România a primit o infuzie de capital de aproape 1 milion de dolari prin intermediul grupului Yandex, echivalenta din Rusia a Google.

Yandex a intrat în vara anului trecut pe piața românească, cu aplicația Yango. Compania, cu sediul în Moscova, concurează pe piața locală cu Uber, Bolt, Clever.

EXCLUSIV Nou jucător: Conglomeratul Modus Group, controlat de vizionarul afacerilor lituaniene, furnizor de servicii de închiriere de mașini, trotinete electrice și biciclete, intră în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nou jucător: Conglomeratul Modus Group, controlat de vizionarul afacerilor lituaniene, furnizor de servicii de închiriere de mașini, trotinete electrice și biciclete, intră în România

Serviciul este operat de către MLU Europe B.V., companie membră a grupului Yandex. În prezent, Yango (serviciu care funcționează și sub numele de Yandex.Taxi în unele țări) operează în 16 țări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel și se extinde rapid în mai multe regiuni ale lumii. 

Yandex este prezentă cu 34 de birouri la nivel global și a fost listată la bursa NASDAQ în 2011.

viewscnt
Afla mai multe despre
yango
ride-hailing