Ultimul lot al A7 a fost atribuit constructorului turc Tefken

Ultimul lot al A7 a fost atribuit constructorului turc Tefken
scris 22 mai 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru ultimul dintre cele 13 loturi ale A 7. La rândul său, directotrul CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că lotul Pietroasele-Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc Tefken la valoarea de 1,15 miliarde de lei

”După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației de către Curtea de Apel București, CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru Lotul3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiune a A7)”, anunță ministrul Transporturilor.

Proiect rovinietă: Din 2026, se va aplica autovehiculelor de transport persoane și marfă în funcție de categoria vehiculului, clasa de emisii poluante dar și de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale CITEȘTE ȘI Proiect rovinietă: Din 2026, se va aplica autovehiculelor de transport persoane și marfă în funcție de categoria vehiculului, clasa de emisii poluante dar și de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale

Sorin Grindeanu precizează că, după semnarea contractului, constructorul turc va avea la dispoziție 1,15 miliarde de lei (fără TVA) și 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe cei 13,9 km.

Grindeanu a precizat, de asemenea, că pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Întârzieri în circulația metroului, cu argumentul că Alstom nu ar asigura numărul suficient de trenuri. Intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele de vârf de trafic CITEȘTE ȘI Întârzieri în circulația metroului, cu argumentul că Alstom nu ar asigura numărul suficient de trenuri. Intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele de vârf de trafic

La rândul său, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că semnarea contractului pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești Buzău (13,9 km), a intrat în linie dreaptă.

”Lotul Pietroasele-Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fără TVA). După trecerea termenului legal de 10 zile, dacă nu vor fi depuse noi contestații, este posibilă semnarea contractului pentru construcția ultimului din cele 13 loturi ale A7 finanțate din PNRR”, a mai transmis Pistol.

viewscnt
Afla mai multe despre
a7
turc