BMW va produce și în China mașinile Neue Klasse, care vor fi fabricate în Ungaria din 2025

BMW va produce și în China mașinile Neue Klasse, care vor fi fabricate în Ungaria din 2025
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mai 2023

Dezvoltarea mărcii BMW are la bază startul unei noi generații de automobile electrice, începând din 2025. Boteazate Neue Klasse, noile mașini vor începe să fie produse în Ungaria, în noua uzină din Debrecen, dar BMW anunță acum că un an mai târziu vor fi produse și în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW va investi 10 miliarde de yuani (circa 1,3 miliarde euro) într-o nouă uzină în China, prin intermediul subsidiarei Brilliance Automotive, în care constructorul german a preluat pachetul majoritar de acțiuni de anul trecut. Uzina va fi destinată producției de baterii necesare viitoarei generații de automobile Neue Klasse, care va fi produsă în Shenyang, în uzina pe care Brilliance o are deja.

VIDEO&FOTO Honda a prezentat un nou automobil electric, un SUV de clasă B fără concurent în Europa CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Honda a prezentat un nou automobil electric, un SUV de clasă B fără concurent în Europa

Compania chineză sărbătorește 25 de ani de la momentul la care BMW s-a asociat cu partenerii chinezi de la Brilliance și a ținut să marcheze cei 20 de ani cu startul lucrărilor pentru noua uzină de baterii.

Producția noilor automobile din familia Neue Klasse va începe în 2026, la un an după ce primele modele vor ieși de pe liniile de fabricație din Debrecen, Ungaria, unde de semenea se ridică o nouă uzină. BMW spune că va angaja circa 2000 de persoane în fabrica din Shenyang.

“Integrarea Neue Klasse în producția din China merge mână în mână cu construcția unei noi facilități de producție pentru baterii de înaltă tensiune pentru a șasea generație de baterii și va aduce o contribuție semnificativă la electrificarea gamei noastre și, astfel, la succesul companiei noastre”, a declarant Milan Ndeljkovici, director al activităților de producție ale BMW Group.

România a vândut de două ori mai multe mașini electrice decât Ungaria, Grecia, Cehia. Dacia, cotă de piață record în UE CITEȘTE ȘI România a vândut de două ori mai multe mașini electrice decât Ungaria, Grecia, Cehia. Dacia, cotă de piață record în UE

BMW a început să vândă mașini în China în 1994, iar parteneriatul cu Brilliance Auto a fost fondat în 2003, cu o participare de 50% din partea constructorului german. Începând din 2022, BMW a cumpărat alte 25% din acțiunile companie locale, astfel că și-a consolidat întreaga activitate în propriul bilanț. Uzina din Shenyang a ajuns în acești 20 de ani la o producție de 830.000 de autovehicule, cu șapte modele diferite, inclusiv cu propulsie electrică.

Proiectul ambițios Neue Klasse înseamnă trecerea la o nouă generație de automobile electrice, în uzinele BMW din Europa, SUA și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
neue klasse
fabrica bmw