Un miliardar britanic susținător al Brexitului va construi automobile în Franța

Un miliardar britanic susținător al Brexitului va construi automobile în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2020

Grupul britanic Ineos, controlat de miliardarul Jim Ratcliffe, renumit pentru sprjinul oferit campaniei în favoarea Brexitului, a decis să construiască primul său automobil la o uzină din Franța, renunțând la planurile anterioare care vizau construirea unei uzine în Marea Britanie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În luna septembrie 2019, grupul Ineos a anunțat că va forma o divizie auto care va asambla un model de teren denumit Grenadier la o uzină ce urmează să fie construită în Țara Galilor, creând astfel 500 de locuri de muncă. Însă, în luna iulie a acestui an, Ineos a decis să își revizuiască investițiile ca urmare a pandemiei care a creat o serie de noi oportunități, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia

Marți, Ineos a confirmat că va prelua uzina de la Hambach (Franța) aparținând grupului Daimler, unde urmează să construiască viitorul model 4X4 Grenadier.

Producția viitorului model 4X4 Grenadier ar urma să demareze la finele anului următor și, în plus, în cadrul acordului convenit cu Daimler, Ineos Automotive va continua să producă la Hambach mica citadină EQ fortwo precum și anumite componente Mercedes-Benz, ceea ce înseamnă că grație investiției Ineos aproximativ 1.300 de locuri de muncă vor fi păstrate la o uzină din Franța.

Jim Ratcliffe, deținătorul unei averi evaluate la 20 de miliarde de dolari, a fost unul dintre cei mai vehemenți susținători ai campaniei în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ineos
jim ratcliffe