VIDEO WhatsApp are coș de cumpărături

VIDEO WhatsApp are coș de cumpărături
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 dec 2020

Cea mai folosită aplicație de chat împrumută un element tradițional al magazinelor online și-și dotează utilizatorii cu un coș virtual în care să adauge produsele pe care doresc să le cumpere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Shopping-ul online este modalitatea de monetizare pe care Facebook a ales-o pentru WhatsApp, după ce a renunțat, cel puțin temporar, să proceseze datele utilizatorilor pentru a-i targeta cu reclame.

În aplicațiile de chat, spre deosebire de de magazinele online, cumpărăturile se fac prin mesaje schimbate între utilizator și companie - nu există o interfață grafică elaborată, unde utilizatorul să poată selecta sau compara produsele.

Samsung ar putea lansa trei smartphone-uri pliabile în 2021 CITEȘTE ȘI Samsung ar putea lansa trei smartphone-uri pliabile în 2021

Însă, asta nu înseamnă cu WhatsApp nu poate să împrumute elemente ale magazinelor online pentru a crește propriile venituri și pe cele ale companiilor care folosesc versiunea de business.

Astfel, după o scurtă perioadă de testare, WhatsApp lansează coșul de cumpărături, o facilitate care funcționează similar celei din magazinele online, care este ușor de folosit și grăbește procesul de cumpărare.

În loc să trimită câte un mesaj pentru fiecare produs cumpărat, utilizatorii pot acum să adauge mai multe produse în coș și, la final, să trimită o singură comandă pentru toate produsele din coș, ceea ce simplifică operațiunea pentru ambele părți.

Cumpărăturile online reprezintă, până acum, cel mai important efort de monetizare pentru WhatsApp, serviciu care a început să cocheteze, recent, și cu facilitățile de plată, pe care le-a lansat, deocamdată, doar în câteva țări.

Din cei peste 2 miliarde de utilizatori WhatsApp, 175 de milioane au avut până acum contacte și legături de comerț cu companiile care încearcă să vândă prin versiunea de business a aplicației.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp
cumpărături