Taxa pentru promovarea turistică a Bucureștiului, redusă. Obligații limitate pentru Airbnb și Booking

Taxa pentru promovarea turistică a Bucureștiului, redusă. Obligații limitate pentru Airbnb și Booking
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2020

Taxa specială pentru promovarea turistică a Bucureștiului va fi redusă, în 2021, la 0,5% din venitul pentru cazare, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți în ședința CGMB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru anul 2021 se instituie taxa specială pentru promovarea turistică a Municipiului București, care se calculează prin aplicarea cotei de 0,5% la venitul de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Persoanele fizice și juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, inclusiv unitățile de cazare din economia colaborativă comercializate pe platforme tip Airbnb sau Booking.com au obligația ca în documentele utilizate pentru încasarea tarifelor de cazare să evidențieze distinct taxa specială pentru promovarea turistică a Municipiului București încasată", prevede hotărârea, citată de Agerpres.

2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice CITEȘTE ȘI 2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice

Conform sursei citate, platformele tip Airbnb și Booking.com vor avea obligația să colecteze și să vireze taxa doar pentru unitățile listate fără clasificare. Unitățile care au un certificat de clasificare cu încadrare într-una dintre categoriile de unități de cazare vor trebui să colecteze și să vireze singure aceste taxe.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
bucuresti
airbnb
booking