Un nou capitol în istoria automobilelor sport: Porsche Mission E primește undă verde pentru producția de serie

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 dec 2015

Porsche va investi aproximativ 1 miliard de euro pentru producția de serie a primului model electric Mission E, al cărui prototip a fost prezentat în premieră la ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Pregătirile pentru lansarea comercială a modelului care va marca debutul unui nou capitol în istoria automobilelor sport vor genera înființarea a peste 1.000 de locuri de muncă la uzina constructorului de la Zuffenhausen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mission E accelerează de la 0 la 100 km/oră în 3,5 secunde, iar bateria de 800 de volți, prima de acest fel în industria mașinilor electrice, permite o autonomie de peste 500 de kilometri. Bateria are o putere dublă față de sistemele electrice folosite în prezent pentru majoritatea autovehiculelor electrice și poate fi încărcată pentru o autonomie de 400 de kilometri în aproximativ 15 minute.

Potrivit lui Oliver Blume, directorul general și președintele Consiliului Executiv al Porsche AG, Mission E va marca “începutul unui nou capitol în istoria automobilelor sport”.

Un nou capitol în istoria automobilelor sport: Porsche Mission E primește undă verde pentru producția de serie

Lansarea comercială a modelului care se anunță un concurent redutabil pentru Tesla Motors este programată pentru finele acestei decade, se arată într-un comunicat al Porsche.

Porsche, divizia de automobile sport de lux a grupului german Volkswagen, va investi 700 milioane de euro în extinderea facilităților de producție de la uzina din Zuffenhausen, Stuttgart, unde vor fi create peste 1.000 locuri de muncă. Investițiile includ dezvoltarea unei noi linii de asamblare și a unui nou atelier de vopsitorie.

Totodată, fabrica de motoare va fi extinsă pentru a permite producerea de motoare electrice.

De cealaltă parte, Volkswagen a anunțat recent reducerea investițiilor cu 1 miliard de euro în 2016 și amânarea lansării modelului electric Phaeton, în condițiile în care grupul german se confruntă cu un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu.

"Toate investițiile și cheltuielile programate vor fi strict prioritizate", a declarat în noiembrie Matthias Mueller, fostul șef al Porsche și actualul director executiv al grupului Volkswagen. 

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
mission e
productie
lansare
investitii