Undă verde: Grupul elvețian Autonet preia Augsburg International, distribuitor român de piese auto

Undă verde: Grupul elvețian Autonet preia Augsburg International, distribuitor român de piese auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2022

Grupul elvețian Autonet, prezent pe piața reparațiilor auto din România, Ungaria și Slovenia, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Augsburg International, distribuitor român de piese auto, cele două companii urmând însă să opereze independent pe piața românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, anunțată anterior de Profit.ro, a fost avizată acum de Consiliul Concurenței.

ULTIMA ORĂ Rusia caută să obțină plecarea forțelor NATO din România și Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia caută să obțină plecarea forțelor NATO din România și Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate

Autonet Group Holding va avea o participație de 51%, iar actualii acționari ai Augsburg vor deține 49%.

Augsburg International a fost lansată în 1996 de către Marius Constantinoiu, având inițial 6 angajați și afaceri de 111.000 euro. Ulterior a deschis Centrul Auto București – Colentina și un nou depozit, de 5.700 metri pătrați în București.

În timp a devenit distribuitor oficial al tuturor brandurilor premium, cu 36 depozite regionale, și a lansat brandul propriu K-STARK, pentru sisteme electrice.

În 2020 a avut un rulaj de 117 milioane euro cu circa 600 de angajați.

Autonet a fost înființată în 1996 și deservește clienți din România, Ungaria și Slovenia, prin trei centre de distribuție și 71 de depozite regionale.

În urmă cu 6 ani, firmele din grupul Autonet au trecut sub controlul unei companii unde Swiss Automotive Group (SAG) deține 51% din acțiuni. Diferența de 49% din capital aparține Autonet.

GM va construi generatoare fuel-cell pentru încărcarea rapidă a mașinilor CITEȘTE ȘI GM va construi generatoare fuel-cell pentru încărcarea rapidă a mașinilor

Profit.ro a anunțat atunci că structura acționariatului Autonet Import, cea mai importantă firmă a grupului Autonet și cel mai mare furnizor de piese auto din România, s-a modificat. Oamenii de afaceri Zoltan Kondor și Mihaly Lieb, fondatorii și acționarii companiei, au decis să își vândă acțiunile pe care le aveau la Autonet Import către Selma Holding, firmă cu sediul în Ungaria, devenită astfel unicul acționar al companiei. 

Grupul Autonet este format din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), Autonet Management Company (management). 

Swiss Automotive Group este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto de pe piața independentă europeană. SAG operează printr-o rețea de peste 100 de magazine și deține o flotă de circa 500 de vehicule de distribuție. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autonet
swiss automotive group
mihaly lieb
zoltan kondor