Uniunea Europeană și-a dat un acord preliminar pentru reluarea zborurilor cu Boeing 737 MAX

Uniunea Europeană și-a dat un acord preliminar pentru reluarea zborurilor cu Boeing 737 MAX
scris 24 nov 2020

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) și-a dat marți acordul preliminar pentru avioanele 737 MAX ale Boeing, deschizând calea pentru o aprobare a reluării zborurilor în ianuarie, după o interdicție de aproape doi ani determinată de două accidente soldate cu 346 de morți, relatează Reuters.

EASA a evidențiat măsurile care trebuie luate pentru ca avioanele blocate în prezent la sol să reintre în funcțiune. Printre măsurile necesare se numără și actualizarea software-ului aflat la originea celor două accidente survenite în 2018 și 2019, scrie Agerpres.

FOTO Ford lansează pickup-ul Ranger și în versiunea de autoșasiu convertibil CITEȘTE ȘI FOTO Ford lansează pickup-ul Ranger și în versiunea de autoșasiu convertibil

Instituția UE a lansat de asemenea o perioadă de 28 de zile în care pot fi făcute observații, despre care a spus că va duce la o ridicare formală a interdicției de zbor de la mijlocul lui ianuarie, odată ce va fi analizat feedback-ul din partea opiniei publice și industriei.

Data la care vor putea fi reluate zborurile cu avioanele Boeing 737 MAX depinde de instruirea piloților și de perioada de timp de care companiile aeriene au nevoie pentru a actualiza software-ul și pentru a pune în practicată măsurile cerute de EASA.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
zboruri