Update de software de amploare, pe milioane de BMW-uri, inclusiv în România

Update de software de amploare, pe milioane de BMW-uri, inclusiv în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2023

BMW va realiza o actualizare de amploare pentru software-ul instalat pe cele mai noi modele din gamă, care însumează aproape 5 milioane de autovehicule la nivel global. Actualizarea se va face la distanță, prin tehnologia Over-The-Air (OTA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate automobilele BMW Group care sunt echipate cu dispozitive multimedia și de control care utilizează sistemul de operare BMW iDrive 7 și 8 vor primi o actualizare de sistem prin rețelele de date GSM.

ANUNȚ Câștigătorul trofeului Mașina Anului în Europa, ediția 2023 CITEȘTE ȘI ANUNȚ Câștigătorul trofeului Mașina Anului în Europa, ediția 2023

Actualizarea va fi disponibilă și utilizatorilor din România, prin aplicația MyBMW existentă în automobil. Numărul total al mașinilor care vor putea primi această actualizare se ridică la 4,7 milioane.

Printre noutățile introduse pe sistemele de operare 7 și 8 de la BMW este și actualizarea Digital Vehicle Access, care permite pentru prima dată partajarea cheii digitale între telefoanele Apple și -urile Android. Cheile digitale BMW partajate sunt, de asemenea, mai ușor de activat în automobil.

O altă noutate va fi introducerea funcției de parcare cu control de la distanță pentru anumite țări și automobile. Aceasta va permite clienților să efectueze manevre de parcare cu control de la distanță din afara automobilului folosind aplicația My BMW. Maanevrele pot fi înregistrate anterior în mașină cu Asistentul de manevră și apoi executate automat. Clienții își pot parca automobilul pe o rază de șase metri, atât longitudinal, cât și transversal.

Pentru piața din SUA, actualizarea va permite operatorului de rețea AT&T să utilizeze Personal eSIM, care va permite integrarea mașinii în contractul de telefonie mobilă și va permite utilizarea standardului 5G. Apelurile și transmiterea de date se va face fără să mai existe telefonul în mașină.

În cazul posesorilor de automobile iX, aplicația MyBMW va permite oprirea încărcării și deblocarea cablului de încărcare.

Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. \ CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. "Bulgăre de aur."

BMW iX, BMW Seria 2 Active Tourer și BMW X1 cu asistentul de parcare opțional (SA 5DM) vor beneficia în urma actualizării de asistență activă a direcției la mers înapoi cu o remorcă cuplată. De asemenea, unele automobile, cum ar fi noul BMW Seria 7 (2022) sau noul BMW X1 (2022), vor dispune de noul My Mode "Digital Art".

Vor fi eligibile pentru actualizare mai mult de 30 de modele, iar clienții vor putea vedea statusul software-ului în meniul de setări al automobilului.

BMW a început să facă actualizări OTA pentru modelele cu sistem de operare adecvat din 2019, de atunci fiind realizate mai multe astfel de actualizări.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw actualizare
update bmw
idrive