Uraganele au relansat vânzările de mașini în SUA

Uraganele au relansat vânzările de mașini în SUA
scris 3 oct 2017

Vânzările de autovehicule în SUA au înregistrat o creștere semnificativă în luna septembrie, ca urmare a înlocuirii sutelor de mii de vehicule distruse de uraganele Harvey și Irma în Texas (sud) și Florida (sud-estul SUA), informează AFP.

General Motors (GM) și Ford, primii doi constructori americani de automobile, au fost cei care au profitat cel mai mult de această relansare a vânzărilor de autovehicule după mai multe luni dificile. GM a vândut 279.297 vehicule luna trecută pe piața din SUA, în creștere cu 11,86% în ritm anual, cu mult peste creșterea de 7,4% estimată de analiștii intervievați de firma de cercetare de piață Edmunds.com, arată Agerpres.

În cazul Ford, înmatriculările în luna septembrie au atins 222.248 unități, în creștere cu 8,7% în ritm anual, aproape dublu față de previziunile analiștilor (4,7%).

Eliminarea taxei de timbru a accelerat creșterea importurilor de mașini rulate, criza financiară a lăsat urme în comportamentul consumatorului CITEȘTE ȘI Eliminarea taxei de timbru a accelerat creșterea importurilor de mașini rulate, criza financiară a lăsat urme în comportamentul consumatorului

Efectul uraganelor a fost resimțit și de constructorii auto străini, precum grupul japonez Toyota, care luna trecută a vândut 226.632 vehicule în SUA (în creștere cu 14,9% în ritm anual) și compatriotul său Nissan (139.932 vehicule, creștere de 9,5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
uragan
masini