Uzina Dacia, la capacitate maximă în septembrie

Uzina Dacia, la capacitate maximă în septembrie
scris 8 oct 2018

Uzina de automobile Dacia din Mioveni a înregistrat o creștere a producției, după 9 luni, de aproape 5%, în comparație cu anul trecut, o creștere susținută de Duster și Sandero, la polul opus aflându-se modelul Logan MCV, a cărui producție a încetinit vertiginos.

Automobile Dacia și-a intensificat ritmul de producție în acest an, procentul de creștere fiind de 4,6% potrvit datelor publicate de ACAROM, respectiv de 4,8% potrivit datelor anterioare privind situația din 2017.

În luna septembrie, lună în care a intrat în vigoare standardul WLTP, iar vânzările au scăzut vertiginos pe cele mai mari piețe, Dacia a continuat să producă susținut modelul Duster, care a fost fabricat într-un volum total de 22.297 unități, cu aproape 30% mai multe decât anul trecut, în septembrie. De menționat că vânzările la care se raportează, cele din toamna lui 2017, se aflau pe ritm descrescător, înainte de lansarea noii generații Duster, însă volumul produs luna trecută este unul dintre cele mai mari de la lansarea acestui model.

Pentru a elibera spațiu de producție, dar și ca urmare a cererii scăzute, Dacia a scăzut semnificativ producția Logan și Logan MCV, cu 41% și, respectiv, 30%, în spetembrie 2018, comparativ cu septembrie 2017. În total, în septembrie au fost produse cu 10% mai multe automobile, la Mioveni, față de luna similară din 2017, volumul fiind de 30.643 unități. Este pentru a treia oară în 2018 când uzina Dacia depășește 30.000 de vehicule produse într-o lună, forțând capacitatea maximă de producție. Uzina de automobile din județul Argeș poate produce în jur de 1.400 de vehicule pe zi, ceea ce însumează circa 350.000 vehicule anual, respectiv aproximativ 30.000 lunar, în funcție de numărul de zile lucrătoare.

Uzina Dacia, la capacitate maximă în septembrie

Pe intervalul ianuarie - septembrie 2018, producția totală a Dacia a fost de 242.605 vehicule, o creștere de aproape 5 procente față de anul trecut. Media anuală a ajuns la 27.000 de vehicule lunar, însă dacă scoatem din calcule luna august, în care are loc revizia liniilor, ajungem la circa 30.000 de vehicule produse lunar.

ANALIZĂ De ce cad vânzările Dacia pe cele mai mari piețe europene CITEȘTE ȘI ANALIZĂ De ce cad vânzările Dacia pe cele mai mari piețe europene

Ponderea modelelor produse la Mioveni a fost una dezechilibrată, cu Duster în prim plan, cu 68% din total producție, urmat de Sandero, 35.371 unități, 14,5% din total, Logan, 24.314 unități, 10%, și Logan MCV, 16.833, doar 7% din producție. Acesta din urmă a fost fabricat la un nivel cu 42% mai mic față de anul trecut. Pe lângă vehiculele complete, Uzina Dacia mai fabricat și 25.648 kituri de caroserie pentru Algeria. Și acestea au avut un volum redus față de anul trecut.

Dacia lansează în această toamnă noi motorizări pentru modelul Duster, atât pe benzină cât și diesel. Acestea au intrat deja în producție, fiind livrate pe piețele vestice (motoarele AdBlue 1.5 dCi), versiunile 1.2 TCe urmând să fie introduse în showroom-uri treptat.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
uzina dacia
fabrica mioveni
automobile dacia
productie dacia