VIDEO Amazon a cumpărat startup-ul Zoox, care dezvoltă propriul vehicul-taxi autonom

VIDEO Amazon a cumpărat startup-ul Zoox, care dezvoltă propriul vehicul-taxi autonom
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 iun 2020

„Am cumpărat Zoox pentru a-i ajuta ca viziunea lor despre transportul autonom să devină realitate” a anunțat astăzi Amazon pe blogul propriu, precizând că a fost semnat un acord între cele două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon își va dezvolta propria companie de ride-hailing de vehicule autonome, taxi în traducere liberă, pentru a folosi serviciile acesteia pentru livrări de produse cu mașini fără șofer, o activitate care începe să devină tot mai aproape de implementare pe cele mai dezvoltate piețe.

Zoox este un startup californian, pus pe picioare în urmă cu circa șase ani, fondatorii săi susținând că vor să creeze un model revoluționar de transport autonom, de tip end-to-end. Până acum, echipa de la Zoox a lucrat la propria platformă de vehicule și la un sistem propriu de conducere fără șofer, care ar putea fi implementat ulterior pe vehicule complete. Anul acesta, Zoox intenționează să producă primul vehicul propriu.

FOTO Bentley a fabricat ultimul Mulsanne, limuzina ultra-luxoasă asamblată în doar 7.300 de exemplare timp de 10 ani CITEȘTE ȘI FOTO Bentley a fabricat ultimul Mulsanne, limuzina ultra-luxoasă asamblată în doar 7.300 de exemplare timp de 10 ani

Amazon nu a dezvăluit prețul tranzacției, dar informația că achiziția s-ar fi ridicat la peste 1 miliard de dolari a apărut în unele publicații americane.

Cei doi șefi ai companiei, Aicha Evans, CEO, și Jesse Levinson, CTO, ambii fondatori, vor conduce în continuare compania.

Amazon caută de mai mult timp să-și rezolve problema livrărilor cu noile tehnologii, având investiții atât în livrările cu drone, cât și în zona de vehicule autonome, unde a mai investit în startapuri și a făcut unele teste. Intențiile ar fi să creeze o entitate separată, care să se ocupe exclusiv de partea logistică.

Ultima rundă de atragere de capital a celor de la Zoox, derulată în 2018, a evaluat compania la circa 3 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
vehicule autonome
masini autonome
taxi fara sofer
zoox