VIDEO American Airlines a efectuat o primă cursă cu un avion 737 MAX, cu jurnaliști la bord, pentru a crește încrederea în acesta

VIDEO American Airlines a efectuat o primă cursă cu un avion 737 MAX, cu jurnaliști la bord, pentru a crește încrederea în acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2020

American Airlines a efectuat o primă cursă a unei aeronave 737 MAX, cu jurnaliști la bord, operatorul aerian încercând să demonstreze pasagerilor că avionul reproiectat este sigur, după ce a fost consemnat la sol timp de 20 de luni, din motive de siguranță. Într-o altă dovadă de încredere, Ryanair va plasa o comandă semificativă, pentru achiziția a până la 75 de avioane 737, potrivit unor surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O aeronavă 737 MAX a efectuat miercuri o cursă de 45 de minute de la Dallas, Texas, la Tulsa, Oklahoma. Zborul a avut loc cu câteva săptămâni înainte de primul zbor comercial, programat pe  29 decembrie, făcând partea dintr-o campanie de relații publice pentru a elimina temerile legate de această aeronavă, scrie News.ro.

Pe bursa românească vin străinii. Aduc bani din Kuweit. BlackRock este unul din numele mari care vor fi prezente. Banca Transilvania - câștigătorul cel mai important CITEȘTE ȘI Pe bursa românească vin străinii. Aduc bani din Kuweit. BlackRock este unul din numele mari care vor fi prezente. Banca Transilvania - câștigătorul cel mai important

737 MAX era cel mai bine vândut avion al Boeing, atunci când  a fost consemnat la dol în martie 2019, după două prăbușiri într-un interval de cinci luni, în care au murit 346 de oameni. Aeasta a fost cea mai gravă criză de siguranță din industria aviatică produsă în ultimele decenii, subminând încrederea în instituțiile americane de supraveghere a sectorului aviatic.

Zborul de miercuri a marcat pentru prima dată când cineva, în afară de autoritățile de reglementare și personalul din industrie, a zburat cu un avion MAX, de la consemnarea la sol a acestuia.

Starea de spirit în timpul cursei de miercuri a fost calmă. Unii pasageri au discutat înainte de aterizare, când au izbucnit aplauze. Reflectând pandemia de Covid-19 care a devastat aviația comercială, fiecare dintre cei aproximativ 90 de jurnaliști, însoțitori de zbor și alți angajați ai companiei American Airlines au purtat măști de față.

”Istoria aviației este construită în jurul unui lanț de siguranță”, le-a spus căpitanului Pete Gamble pasagerilor chiar înainte de decolare. Când lanțul de siguranță se rupe, depinde de noi, cei din industrie, să îl reparăm și să îl refacem.”

Luna trecută, Administrația Federală pentru Aviație din SUA a aprobat revenirea avionului în serviciu, în urma modificărilor de proiectare și a noilor antrenamente pentru piloți.

O revenire lină în serviciu pentru MAX este văzută ca fiind esențialăpentru reputația și finanțele Boeing, care au fost puternic afectate de înghețarea livrărilor MAX, precum și de criza coronavirusului.

Companiile aeriene și companiile de leasing au cheltuit sute de miliarde de dolari cumpărând cea mai recentă versiune a modelului 737, cel mai vândut avion de pasageri din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
american airlines
737 max