VIDEO ArianeGroup va începe producția primului lansator spațial din gama Ariane 6

VIDEO ArianeGroup va începe producția primului lansator spațial din gama Ariane 6
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2017

ArianeGroup, un joint-venture în domeniul lansatoarelor spațiale înființat de companiile Airbus și Safran, a depășit un moment industrial crucial care îi permite să demareze producția primului lansator din gama Ariane 6, următoarea generație de rachete europene, au anunțat luni reprezentanții acestui grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor CITEȘTE ȘI FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor

Prima lansare a rachetei Ariane 6, un lansator care va opera misiuni guvernamentale și comerciale, înlocuitor al rachetelor din gama Ariane 5, este programată la jumătatea anilor 2020, scrie Agerpres.

Noul tip de lansator este dezvoltat în două versiuni - Ariane 62, cu două motoare, și Ariane 64, cu patru motoare.

Noile rachete vor fi capabile să transporte încărcături de aproximativ 5 tone, respectiv 11 tone, pe o orbită de transfer geostaționar, un punct staționar aflat pe ruta pe care sateliții o parcurg până ajung în pozițiile lor finale.

viewscnt
Afla mai multe despre
arianegroup
ariane 6