VIDEO Boeing și Porsche vor construi prototipul unui vehicul electric zburător "cu decolare verticală"

VIDEO Boeing și Porsche vor construi prototipul unui vehicul electric zburător "cu decolare verticală"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2019

Porsche și Boeing au semnat un acord pentru „explorarea mobilității urbane aeriene premium”, potrivit unui anunț comun. Cele două companii se angajează să studieze viitorul vehiculelor aeriene și să construiască un prototip al unui vehicul "cu decolare și aterizare verticală".

Urmărește-ne și pe Google News

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

„Porsche caută să-și îmbunătățească activitățile ca producător de automobile sport pentru a deveni marcă principală a mobilității premium. Pe termen lung, acest lucru înseamnă mutarea în a treia dimensiune a transportului”, spune Detlev von Platen, membru al Consiliului de Adminsitrație pentru vânzări și marketing al Porsche AG. „Combinăm punctele tari ale celor două companii de top globale pentru a ne adresa unui potențial segment-cheie al pieței în viitor”.

Memorandumul semnat prevede crearea unei echipe internațional pentru a urmări aspecte diverse ale mobilității urbane aeriene, incluzând analize ale potențialului pieței pentru vehicule premium și posibile cazuri de utilizare.

Boeing, Porche și Aurora Flight Sciences, subsidiară a Boeing, vor dezvolta un concept al unui vehicul complet electric cu decolare și aterizare verticală. Ingineri de la ambele companii, dar și de la Porsche Engineering Services Gmbh și Studio F.A. Porsche, vor implementa și testa prototipul.

„Această colaborare se clădește pe eforturile noastre de a dezvolta un ecosistem eficient al noii mobilități și furnizează o oportunitate pentru a investiga dezvoltarea unui vehicul de mobilitate urbană aeriană premium cu o marcă de automobile de top”, a declarat Steve Nrodlund, vicepreședinte și general manager Boeing NeXt.

Un studiu al Porsceh Consulting, din 2018, anticipează că mobilitate aeriană urbană va prinde viteză după 2025. Studiul indică de asemenea că soluțiile de mobilitate urbană aeriană vor transporta pasageri mai repede și mai eficient decât mijloacele curente convenționale de transport terestru, la costuri mai mici și cu o flexibilitate mai mare.

Parteneriatul survine într-o perioadă crucială pentru Volkswagen și Boeing.

Producătorul auto german încearcă că își refacă imaginea brandului după scandalul emisiilor vehiculelor diesel, în timp ce Boeing are probleme în urma celor două accidente fatale în care au fost implicate avioane 737 MAX, în prezent consemnate la sol la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
porsche
vehicul electric zburător
masina cu decolare verticala
avion porsche