VIDEO Elon Musk, dansând: Danke Deutschland! Primele 30 de mașini Tesla fabricate în Germania au ajuns la proprietari.

VIDEO Elon Musk, dansând: Danke Deutschland! Primele 30 de mașini Tesla fabricate în Germania au ajuns la proprietari.
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mar 2022

Elon Musk a livrat personal primele 30 de automobile Tesla Model Y clienților europeni care au fost prezenți la uzina din Gruenheide, Germania, la ceremonia de inaugurare. Mașinile nu sunt primele produse aici, pentru că uzina a avut autorizație de a fabrica 2000 de automobile de probă. Elon Musk a avut și un moment personal de dans - VEZI VIDEO MAI JOS

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și CEO-ul Tesla, Elon Musk, au fost numele cele mai importante la ceremonia de inaugurare a uzinei din Germania, pentru care Tesla a cheltuit aproape 5 miliarde de dolari. Capacitatea anunțată este una uriașă comparativ cu actualele uzine de automobile din Europa, de 500.000 de unități, însă nu este clar când va fi atinsă aceasta, pentru că în 2022 uzina Tesla din Europa va produce doar puțin peste 50.000 de automobile.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Cei 30 de clienți norocoși care au fost aleși pentru a li se livra automobilele comandate au plătit 64.000 de euro pentru ele, acestea fiind unele dintre cele mai performante vehicule cu baterii din lume. Potrivit companiei Tesla, următoarele mașini vor fi livrate luna viitoare, după ce fabrica va intra într-un ritm rezonabil de producție. Pentru moment, doar 3.200 de muncitori, dintr-un total de 12.000 de persoane câte sunt necesare în întreaga uzină, muncesc în fabrica Tesla din Gruenheide, astfel că nici producția nu poate crește la o capacitate mare în acest moment.

Elon Musk a spus că uzina din Germania face parte din partea a treia a Master Planului său, care prevede o scalare la dimensiuni extreme a activității Tesla.

Porsche anunță noi recorduri de profitabilitate, înainte de posibila listare pe bursă CITEȘTE ȘI Porsche anunță noi recorduri de profitabilitate, înainte de posibila listare pe bursă

Uzina Tesla din Germania s-a confruntat cu o întârziere de mai bine de șase luni, din motive de birocrație și opoziție a activiștilor de mediu, astfel că Tesla a fost nevoită să livreze model Y către clienții din Europa de la uzina din China. Musk e comentat acest lucru, spunând că „este o diferență uriașă pentru eficiența capitalului”.

Cancelarul Olaf Scholz a remarcat că uzina este una avansată din punct de vedere tehnologic și pentru viitorul industriei auto. Companiile germane au investit și ele sume importante pentru retehnologizarea uzinelor lor din Germania, însă în acest moment puține linii de fabricație au eficiența realizată de Tesla în fabricile sale.

Întreaga ceremonie s-a desfășurat sub semnul protestelor derulate de activiștii care l-au urmărit pe Musk pe tot parcursul procesului de construire a uzinei, atât pe teren, cât și în instanțe.

Elon Musk a transmis, la finalul ceremoniei, mesajul „Danke Deuschland!”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla germania
tesla model y