VIDEO Ferrari a lansat noul model Daytona SP3, așteptat de mult timp de fanii seriei Icona

VIDEO Ferrari a lansat noul model Daytona SP3, așteptat de mult timp de fanii seriei Icona
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2021

Ferrari a lansat noul model Daytona SP3, așteptat de mult timp de fanii seriei Icona, care ar putea însă să nu fie bine primit de cei care doresc reducerea emisiilor de carbon, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Având 840 de cai putere și un motor aspirat în 12 cilindri montat în jumătatea posterioară a automobilului, Daytona SP3 este un omagiu adus modelului Ferrari 330 P3/4 care a dominat turneul de automobilism 24 Hours de la Daytona în 1967, scrie News.ro.

Ryanair se delistează de pe bursa londoneză CITEȘTE ȘI Ryanair se delistează de pe bursa londoneză

Ferrari a prezentat noul model Icona în timp ce directorul general Benedetto Vigna înscrie producătorul italian de automobile de lux pe direcția electrificării totale.

Vigna este un veteran al industriei tehnologice care în septembrie a devenit CEO al Ferrari, el promițând că va livra primul său vehicul complet electric în 2025.

Între timp, fanii Ferrari au așteptat de mai bine de trei ani un al doilea model Icona, după Monza din 2018.

Vehiculele Ferrari din seria Icona sunt mașini de serie speciale produse în număr limitat, rezervate colecționarilor privați ultra bogați și inspirate din modele legendare din trecut.

Recunoscută după logo-ul ”Prancing Horse” și mașinile de curse roșii, Ferrari are deja trei modele hibride electrice în gama sa, inclusiv mașina sport 296 GTB pe care a dezvăluit-o anul acesta.

Ferrari a rezervat din ce în ce mai mult motoarele poluante V12 pentru modelele de serie limitată, iar automobilele Icona au reprezentat doar 2% din unitățile livrate în ultimul trimestru, în timp ce mașinile cu motoare V12 au reprezentat 12% din livrările grupului. Acesta va produce mai puțin 1.600 de automobile 812 Competizione și 812 Competizione A, lansate în acest an, cu un preț de pornire cu puțin sub jumătate de milion de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
daytona sp3