VIDEO Fiat Chrysler a prezentat la Milano versiunea electrică a mașinii de oraș Fiat 500

VIDEO Fiat Chrysler a prezentat la Milano versiunea electrică a mașinii de oraș Fiat 500
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2020

Fiat Chrysler a prezentat miercuri, la Milano, versiunea electrică a mașinii de oraș Fiat 500, sfidând temerile provocate de epidemia de coronavirus, în încercarea de a ajunge din urmă producătorii concurenți, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Prezentarea, care ar fi trebuit inițial să aibă loc la Geneva Motor Show, eveniment anulat din cauza coronavirusului, a fost organizată la Milano, un caz rar având în vedere că evenimentele cu public numeros au fost descurajate de autorități în cea mai mare partea a nordului italiei, unde are loc cea la gravă epidemie de coronavirus din Europa, scrie News.ro.

În condițiile în care școlile, universitățile și muzeele sunt închise, iar cafenelele sunt obligate să închidă devreme de aproape două săptămâni, atmosfera din capitala financiară a Italiei este sumbră, orașul aflându-se la numai 60 de kilometri de epicentrul epidemiei, unde 11 orașe au fost izolate de restul lumii.

FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion CITEȘTE ȘI FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion

”Suntem aici pentru a arăta că FCA rămâne alături de Milano și Italia”, a declarat Olivier Francois, șeful brandului Fiat și directorul de marketing al grupului Fiat Chrysler Automobile, în fața unui număr restrâns de jurnaliști, înaintea unei conferințe de presă organizată la muzeul de design din Milano, unde scaunele au fost amplasate la o distanță de un metru unul de celălalt, pentru a respecta cerințele autorităților din domeniul sănătății.

”Această mașină nu privește spre 2020 ci spre următorul deceniu”, a adăugat Francois.

După anularea salonului de la Geneva, majoritatea companiilor au recurs la organizarea unor evenimente virtuale pentru a-și prezenta cele mai recente modele.

Modelul original 500, lansat la sfârșitul anilor 50 și cunoscut sub numele de “Cinquecento”, a devenit rapid un simbol al designului urban italian.

Versiunea electrică 500 (BEV), care face parte dintr-un plan anunțat în 2018 pentru investiții de 5 miliarde de euro în Italia, până în 2021, este primul pas major al grupului pe segmentul automobilelor electrice.

Potrivit FCA, prețul de vânzare pentru versiunea cabrio va fi de 37.900 de euro în italia, excluzând stimulentele oferite de guvern. Compania a precizat că vor urma și versiuni mai ieftine. Un automobil 500 pe benzină are un preț de pornire de 16.000 de euro.

Între automobilele concurente se află Mini Cooper SE, care are în Italia un preț de bază de 33.900 de euro, și mașina e-208 a Peugeot, al cărei preț pornește de la 33.600.

Salonul Auto din Frankfurt se mută la Munchen CITEȘTE ȘI Salonul Auto din Frankfurt se mută la Munchen

Cu o automomie de 320 de kilometri, noul model 500 BEV va fi o mașină total diferită, cu 6 centimetri mai lungă, 6 centimetri mai lată și cu 2 centimentri mai înaltă decât versiunea pe benzină. Mașina va fi produsă la fabrica Mirafiori a FCA din Torino.

Vânzările vor începe în luna iulie, inițial în Europa, iar FCA speră că vândă 80.000 de automobile pe an, la capacitate maximă.

FCA intenționează să ajungă la 12 automobile electrice în flota sa, până în 2021, acestea urmând să includă vehicule hibride și total electrice, mașini noi și versiuni electrice ale celor existente, și vehicule comerciale ușoare.

Producătorul auto italo-american a început la începutul acestui an să vândă versiuni hibride ale automobilului 500 și Fiat Panda.

Brandul Jeep urmează la rândul său să înceapă producția unor versiuni hibride ale modelelor Renegade și Compass, în trimestrul al doilea, în timp ce brandul de lux Maserati intenționează să introducă modele hibride și integral electrice în acest an sau în cel viitor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fiat 500