Chinezii de la Geely investesc într-o fabrică de sateliți pentru vehicule autonome

Chinezii de la Geely investesc într-o fabrică de sateliți pentru vehicule autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mar 2020

Grupul chinez Geely a anunțat că vrea să investească  într-o fabrică de sateliți, necesari bunei funcționări a viitoarelor mașini fără șofer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Geely, companie care a cumpărat Volvo și deține 10% din Mercedes-Benz, va investi 2,27 miliarde yuani, echivalentul a aproximativ 300 de milioane de euro,într-o fabrică în Taizhou, China, unde vrea să producă sateliți. Este vorba despre sateliți pentru orbite de joasă altitudine, care ar urma să contribuie la o mai bună funcționare a vehiculelor autonome, fără șofer.

Compania chineză și-a propus să construiască nu mai puțin de 500 de sateliți pe an, până în 2025, când se estimează că vehiculele vor avea incluse o serie de funcțiuni care să permită conectarea cu sateliții. Geely a intrat pe piața sateliților încă din 2018, când a înființat Geespace, o structură destinată cercetării, lansării și operării de sateliți de orbită joasă, care a ajuns acum la circa 300 de angajați, după cum transmite compania.

VIDEO & FOTO BMW prezintă Concept i4 și lansează un nou logo ce va fi folosit pe mașini CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW prezintă Concept i4 și lansează un nou logo ce va fi folosit pe mașini

Cei de la Geely spun că sateliții de joasă orbită vor oferi conexiuni internet de mare viteză, o navigație foarte precisă și capabilități de cloud computing pentru tehnologia de conducere fără șofer. De asemenea, vor oferi tehnologia necesară pentru actualizarea rapidă a software-ului care echipează vehiculele.

Vehiculele autonome, fără șofer, folosesc pentru a se deplasa o serie de senzori, cu laser și de tip radar, însă utilizează și hărți de navigație ale sistemelor de poziționare globală, GPS. În prezent, deasupra pământului orbitează în jur de 5.000 de sateliți, comerciali, științifici sau militari. Peste 60% din aceștia operează pe orbite joase ale Pământului, la câteva sute de metri altitudine.

viewscnt
Afla mai multe despre
geely
sateliti pozitionare
masini autonome
vehicule fara sofer
fabrica de sateliti