VIDEO & FOTO Audi dezvăluie primele imagini cu viitorul Q6 e-tron

VIDEO & FOTO Audi dezvăluie primele imagini cu viitorul Q6 e-tron
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 iul 2023

Următorul automobil electric al mărcii Audi, Q6 e-tron, va aduce cel puțin o premieră pentru marca germană premium, legată de platforma pe care este dezvoltat. Modelul va fi puternic înrudit cu viitoarea generație Porsche Macan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi a publicat câteva imagini cu viitorul model Q6 e-tron, un SUV de clasă medie care va fi lansat anul viitor. Fotografiile înfățișează mașina cu camuflaj, unul mai puțin obișnuit, pentru că pare a fi un automobil colantat pentru motorsport, amintind de istoricele Quattro. Culorile vii folosite de designeri pentru camuflaj transmit și ele foarte mult dinamism, chiar dacă rolul lor este să mascheze detaliile mașinii.

Fotografiile au fost făcute în timpul testelor de șosea pe care prototipurile pre-serie trebuie să le parcurgă înainte de lansarea în producție.

Cea mai importantă noutate cu care vine noul Q6 este platforma PPE (Premium Platforma Electric), una dezvoltată special pentru automobile electrice premium și care va fi folosită și de Porsche pentru noul Macan pe care îl lansează în acest an. „Modelul redefinește standardele în termeni de performaanță, autonomie și încărcare”, spun reprezentanții companiei, care mai anunță o noutate pe care o aduce Q6: va fi primul automobil electric ce va fi produs la uzina din Ingolstadt, principala fabrică a mărcii.

FOTO Renault și Nissan au semnat noul acord al Alianței. Se schimbă raportul de acțiuni al celor două companii CITEȘTE ȘI FOTO Renault și Nissan au semnat noul acord al Alianței. Se schimbă raportul de acțiuni al celor două companii

Printre noutățile tehnice se numără un nou sistem de lumini OLED, care devine și sistem de comunicații car-to-X. Luminile OLED vor permite clienților să-și personalizeze semnătura luminoasă, ele fiind introduse în premieră pe modelul A8, anul trecut. A doua generație a acestui sistem este și mai sofisticată și permite afișajul de mesaje.

„Audi a recunoscut cu mult timp în urmă potențialul utilizării tehnologiei OLED în farurile din spate și de atunci a continuat să avanseze sistematic dezvoltarea și digitalizarea lor, fiind singurul producător de automobile care a făcut acest lucru. Drept urmare, acum putem oferi clienților noștri o gamă mereu nouă de funcții de iluminare”, explică Stephan Berlitz, șeful departamentului de dezvoltare a luminilor. „OLED-urile digitale sunt mai eficiente, mai ușoare și mai omogene decât sistemele tradiționale de iluminat”, mai spune Berlitz, oferind o privire asupra viitorului: „Datorită contrastului lor puternic, se transformă treptat în afișaje exterioare, făcându-le un factor important de comunicare. cu împrejurimile mașinii. Cu funcția de indicare a proximității, utilizăm lumina pentru a interacționa cu alți utilizatori ai drumului din 2020. Audi Q6e-tron  adaugă acum lumina de comunicare pentru a îmbunătăți și mai mult siguranța rutieră.”

VIDEO & FOTO Audi dezvăluie primele imagini cu viitorul Q6 e-tron

VIDEO & FOTO Audi dezvăluie primele imagini cu viitorul Q6 e-tron

VIDEO & FOTO Audi dezvăluie primele imagini cu viitorul Q6 e-tron

viewscnt
Afla mai multe despre
audi q6
e-tron
audi electric
lumini oled