VIDEO & FOTO BMW Motorrad lansează ochelarii inteligenți, cu afișaj de date

VIDEO & FOTO BMW Motorrad lansează ochelarii inteligenți, cu afișaj de date
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 iul 2023

Sistemul head-up display, cunoscut deja la automobile, este disponibil de acum înainte și pentru motocicliști, dar nu pe parbriz, ci pe ochelari. Ochelarii ConnectedRide, dezvoltați de BMW Motorrad, au fost lansați în versiune de serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Motocicliștii vor putea vedea toate informațiile de pe bord direct pe ochelari, cu ajutorul tehnologiei head-up display transferată de inginerii BMW Motorrad în sistemul de ochelari botezați ConnectedRide. Sistemul permite proiectarea în timp real, pe una dintre lentilele ochelarilor, date relevante, de la viteză și treapta de viteză, până la indicațiile sistemului de navigație. Afișajul este simplu, ușor de citit și se află direct în câmpul vizual al motociclistului.

Surpriză - Aeroitalia vrea să cumpere o companie aeriană românească CITEȘTE ȘI Surpriză - Aeroitalia vrea să cumpere o companie aeriană românească

Setările ochelarilor permit conectarea prin bluetooth la telefon, poziționarea informațiilor în zona dorită dar și acces la meniu în timpul mersului, printr-un multicontroler instalat pe ghidon. Funcționarea este asigurată de baterii litiu-ion, cu o durată de până la 10 ore de funcționare.

VIDEO & FOTO BMW Motorrad lansează ochelarii inteligenți, cu afișaj de date

Ochelarii ConnectedRide au fost dezvoltați pentru a asigura cel mai bun confort la purtare, special pentru motocicliști, ei putând fi adaptați la diferite tipuri de căști și forme anatomice ale feței.

BMW Motorrad livrează și două seturi de lentile certificate UVA/UVB împreună o ramă dedicată. Un set de lentile este 85% transparent și poate fi folosit în special pentru căștile cu parasolare integrate, iar celălalt set are lentilele colorate, transformând ochelarii inteligenți într-o pereche perfectă de ochelari de soare.

VIDEO Prima mașină zburătoare complet electrică a primit o aprobare limitată de la autoritățile americane CITEȘTE ȘI VIDEO Prima mașină zburătoare complet electrică a primit o aprobare limitată de la autoritățile americane

Pentru piloții care poartă ochelari de vedere, lentilele pot fi șlefuite și ajustate de către optician pentru obținerea dioptriilor necesare (maximum patru dioptrii) folosind un adaptor RX. Pentru cei care poartă lentile de contact, ochelarii inteligenți pot fi folosiți în mod normal.

 Premiera mondială a ochelarilor BMW Motorrad ConnectedRide a avut loc la evenimentul BMW Motorrad Days din Berlin, iar lansarea lor comercială va avea loc în perioada următoare. BMW a anunțat și prețul recomandat: 690 de euro.

VIDEO & FOTO BMW Motorrad lansează ochelarii inteligenți, cu afișaj de date

Dacia Spring va avea „o versiune complet nouă” și se va lansa în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Dacia Spring va avea „o versiune complet nouă” și se va lansa în Marea Britanie

Date tehnice ochelari ConnectedRide BMW:

Două mărimi (M + L) disponibile cu diferite tampoane pentru nas. M pentru distanța intrapupilară de 53-67 mm, L pentru 59-73 mm.

Două seturi de lentile (1x lentilă colorată și 1x lentilă transparentă 85%), senzor de lumină integrat, filtru UVA/UVB certificat.

FOTO Ministrul Turismului a plecat cu trenul către litoral: O opțiune foarte bună CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Turismului a plecat cu trenul către litoral: O opțiune foarte bună

Adaptor RX pentru ajustarea lentilelor la acuitatea vizuală necesară (până la maximum patru dioptrii) de către optician.

Transfer de date GPS în timp real de la aplicație la ochelari.

Afișarea vitezei, a limitei de viteză, a treptei de viteză și a navigației (afișare cu săgeți reduse sau navigare detaliată cu nume de străzi, intersecții și direcții precise).

Senzor de lumină integrat și modul optic integrat pentru transferul în siguranță al datelor și afișarea în siguranță a datelor în partea din stânga sus a lentilei din dreapta.

Interval de temperatură de funcționare -10° până la +50°C.

Culoare: Antracit.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw ochelari inteligenti
connected ride
bmw motorrad