VIDEO & FOTO Citroen lansează modelul electric Ami, care costă cât un Logan și este condus fără permis

VIDEO & FOTO Citroen lansează modelul electric Ami, care costă cât un Logan și este condus fără permis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mar 2020

Strategia pentru viitoarele vehicule electrice diferă de la un constructor la altul. Dacă Tesla sau VW Group țintesc clienții cu bani, cu SUV-uri scumpe și tehnologie de ultimă oră, Citroen a dezvoltat o mașină pentru tineri, accesibilă și foarte mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Citroen Ami este propunerea francezilor pentru deplasările urbane, fără emisii, exclusiv electric. Mașina are dimensiuni extrem de mici, fiind comparabilă cu cvadriciclul Twizy de la Renault. Avantajul este dat de faptul că vorbim despre un vehicul cu habitaclu tradițional, două locuri și, cel mai important, poate fi condus fără permis, având un motor cu putere sub limita prevăzută de legislația europeană.

Conceptul Citroen Ami ar fi trebuit să fie prezentat la Geneva în premieră mondială, însă debutul său a fost afectat de decizia autorităților elvețiene de anulare a salonului.

Potrivit datelor tehnice, Citroen Ami se încarcă la priză în 3 ore și are o autonomie de 70 km. În plus, are o lungime de numai 2,41 metri și o rază de bracare (întoarcere) de numai 7,2 metri. Asta înseamnă că este foarte ușor de menevrat și parcat în spații înguste, în oraș.

Potrivit constructorului, poate fi condus de orice persoană care a împlinit 16 ani, în orice țară din Europa.

Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane. CITEȘTE ȘI Anunț oficial: Salonul Auto din Geneva, anulat. Autoritățile elvețiene au interzis evenimentele cu peste 1.000 de persoane.

Ciotren oferă mașina prin servicii de tip închirere sau car-sharing, prin diverse companii. Închirierea pe termen lung costă 19,99 euro pe lună (pentru 48 de luni, cu avans de 2.6434 euro și un ecobonus de 900 oferit în Franța). Prin Free2Move, mașina poate fi utilizată cu 0,26 euro pe minut, care se adaugă unui abonament de 9,90 euro pe lună.

În cazul cumpărării integrale, Citroen Ami va costa 6.000 de euro (cu tot cu ecobonusul de 900 de euro acordat de statul francez). O noutate absolută pentru un producător auto este și modeul de achiziție: Citroen spune că Ami poate fi livrat la domiciliu.

"Timp de 100 de ani, Citroën a pus inovația și creativitatea în serviciul libertății de mișcare pentru toată lumea. Anul acesta, marca prezintă o nouă soluție de mobilitate urbană accesibilă tuturor: compact, protector, 100% electric, fără permis de conducere și accesibil. Ami – 100% electric își propune să fie o adevărată lovitură, o soluție adaptată la noile moduri de consum. Această idee grozavă a fost un concept în urmă cu un an. Suntem mândri că acest concept devine astăzi realitate. "  a declarat Vincent Cobée, CEO Citroën.

VIDEO & FOTO Citroen lansează modelul electric Ami, care costă cât un Logan și este condus fără permis

VIDEO & FOTO Citroen lansează modelul electric Ami, care costă cât un Logan și este condus fără permis

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen ami
masini electrice
pret citroen ami
masini fara permis
salon auto geneva