VIDEO&FOTO Mazda a dezvăluit un nou automobil sport, cu propulsie hibridă

VIDEO&FOTO Mazda a dezvăluit un nou automobil sport, cu propulsie hibridă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2023

Mazda își dovedește din nou preocuparea pentru automobile cu design spectaculos și propune la Japan Mobility Show un concept-car sport, echipat cu o motorizare utilizată în prezent de companie, ceea ce ar putea să însemne că am putea asista în viitorul apropiat și la un model de serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mazda a venit la salonul auto din Tokyo cu două propuneri globale care susțin spiritul sportiv al acestei mărci. În primul rând, premiera noului MX-5, face-liftul simbolului Mazda, și apoi premiera absolută ICONIC SP, un concept-car cu un design care surprinde din toate punctele de vedere.

 „Noi iubim MX-5 și lumea iubește MX-5. Suntem hotărâți, în era electrificării, să păstrăm vie bucuria de a conduce pe care MX-5 o reprezintă, iar MAZDA ICONIC SP, cu sistemul de propulsie EV cu generator de energie rotativ dublu, este soluția noastră ideală. Un ideal pentru al cărei lansări vom munci din greu. Mazda va crea întotdeauna vehicule care să le reamintească oamenilor că mașinile sunt o bucurie pură și o parte indispensabilă a vieții lor”, a declarat CEO-ul Mazda, Masahiro Moro.

ICONIC SP folosește un sistem de propulsie rotativ (cunoscut și sub numele Wenkel) cu două rotoare, cuplat la o platformă EV, un sistem similar cu cel regăsit Mazda MX-30 R-EV. Practic, vorbim despre o motorizare hibridă, dar în arhitectură range-extender, cu motorul rotativ pe post de generator. Puterea declarată este de 370 CP, la o greutate a mașinii de 1,45 tone.

Noul concept Mazda se remarcă printr-un centru de greutate scăzut pentru a oferi performanțe de manevrabilitate ridicate, având totodată proporții care atrag imediat atenția, datorită capotei joase, un detaliu realizat prin amplasarea motorului rotativ în centrul mașinii. Înălțimea mașinii este de numai 1,15 metri.

Mazda spune că acest sistem de propulsie reprezintă un motor extrem de adaptabil, cu o configurație flexibilă, având capacitatea de a folosi o varietate de combustibili, inclusiv hidrogen. Compania mai explică faptul că această tehnologie este ideală pentru mașinile sport.

VIDEO&FOTO Ford Otosan țintește o producție record cu noul Courier fabricat la Craiova. Industria auto din România a ajuns la șapte modele diferite fabricate simultan. Ciolacu, la volan CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ford Otosan țintește o producție record cu noul Courier fabricat la Craiova. Industria auto din România a ajuns la șapte modele diferite fabricate simultan. Ciolacu, la volan

Din punct de vedere al dimensiunilor, conceptul ICONIC SP este unul mic, specific coupeurilor compacte, cu 4,18 metri lungime și 1,85 metri lățime, la un ampatament de numai 2,59 metri.

La rândul lui, Mazda MX-5 vine, la jumătatea vieții, cu o serie de modificări stilistice, inclusiv noi faruri și stopuri LED, precum și o serie de noutăți la interior.

VIDEO&FOTO Mazda a dezvăluit un nou automobil sport, cu propulsie hibridă

VIDEO&FOTO Mazda a dezvăluit un nou automobil sport, cu propulsie hibridă

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda mx-5
mazda iconic sp
mazda r-ev