Mitsubishi investește în Ampere, divizia electrică a Renault Group

Mitsubishi investește în Ampere, divizia electrică a Renault Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 oct 2023

Mitsubishi se alătură Nissan și confirmă că va investi în viitoaarea companie Ampere, pe care Renault Group urmează să o înființeze în această toamnă. Japonezii vor beneficia de un vehicul electric de pe urma investiției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al treilea partener al Alianței Renault Nissan Mitsubishi a confirmat că va investi o sumă de maxim 200 milioan e de euro în Ampere, o companie ce se va desprinde din Renault Group în acest final de an și care ar urma să fie listată pe bursă în prima jumătate a anului viitor. Compania va fi formată din activele grupului Renault specializate în producția de vehicule electrice, fabricile de automobile electrice și de baterii din Franța, precum și unitățile de software și componente.

Anterior, Nissan confirmase propria investiție în Ampere, care va urca la maxim 15% din noua companie, potrivit anunțului făcut de constructorul japonez.

Mitsubishi precizează că primul efect al investiției va fi îmbunătățirea tehnologiei electrice și extinderea gamei de vehicule cu baterii. Ampere va livra Mitsubishi un vehicul electric sub brandul japonez, ce va fi vândut pe piața europeană.

VIDEO&FOTO Startul producției noilor modele Ford Courier, cu șeful Guvernului și miniștri. Ciolacu a făcut un drive test cu noul Courier și cu Puma CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Startul producției noilor modele Ford Courier, cu șeful Guvernului și miniștri. Ciolacu a făcut un drive test cu noul Courier și cu Puma

„Pentru Mitsubishi Motors, investiția vine ca un pas ambițios în cadrul planului de management pe termen mediu anunțat în martie 2023, când Mitsubishi s-a angajat să dezvolte vehicule electrice și să-și consolideze cooperarea cu membrii Alianței, în faza de accelerare a electrificării”, transmite Mitsubishi.

Nissan are deja programat primul vehicul electric pe care îl va primi de la Ampere: noua generație a Micra, care va fi 100% electrică și va avea platforma și componente comune cu viitorul Renault 5.

viewscnt
Afla mai multe despre
ampere
mitsubishi
renault 5