VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online

VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mar 2023

Kia a prezentat detaliile noului său model EV9, un SUV cu care sud-coreenii atacă direct segmentul superior, populat în mod curent de mărcile premium. Mașina vine cu noi sisteme de asistență și cu tehnologie specifică Nivelului 3 de autonomie, atinsă doar de Mercedes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kia EV9 va fi al doilea automobil cu autonomie Level 3 introdusă pe un model de serie, după EQS, de la Mercedes, după cum au anunțat reprezentanții companiei, în cadrul evenimentului de lansare a noului model. Noul SUV, care are un design aparte, rectangular, folosește o arhitectură pe 800 de volți, dezvoltată de Hyundai – Kia pentru noua generație de automobile electrice, și are o autonomie de 541 km, cu o singură încărcare a bateriei, respectiv 239 km după numai 15 minute de încărcare la o stație DC de putere.

Tehnologiile de ultimă generație introduse pe noul EV9 includ sistemul Highway Driving Pilot, care va fi oferit pe echiparea GT și va permite rularea pe anumite sectoare de autostradă fără să fie nevoie de intervenția șoferului, precum și Kia Connect Store, o platformă digitală pentru achiziția de funcții și servicii digitale la cerere.

VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online

„Kia EV9 transcende toate aspectele gândirii tradiționale ale SUV-urilor și reprezintă vârful capacităților de design și inginerie ale Kia. Creat pentru a satisface nevoile tuturor membrilor familiei, EV9 conduce, de asemenea, tranziția rapidă a Kia către un furnizor de soluții de mobilitate durabilă, nu doar prin arhitectura sa avansată de vehicule electrice, ci și prin numeroasele materiale reciclate și durabile utilizate la crearea sa”, a declarat Ho Sung Song, CEO Kia.

Țările UE au căzut de acord să fie instalate stații de încărcare la fiecare 60 de km, dar nu se știe cine le va construi CITEȘTE ȘI Țările UE au căzut de acord să fie instalate stații de încărcare la fiecare 60 de km, dar nu se știe cine le va construi

Kia EV9 va putea fi comandat începând din al doilea trimestru al anului, dar numai de clienții sud-coreeni. Comenzile pe piețele  globale vor fi posibile abia în a doua jumătate a anului, după cum a anunțat compania.

Kia EV9 este un automobil foarte mare, cu un ampatament de 3,10 metri și o lungime totală de 5,01 metri și 1,98 metri lățime, cu un coeficient aerodinamic de numai 0,28, în ciuda unui profil robust, tipic pentru SUV-urile de mari dimensiuni. Mașina poate fi comandată inclusiv în configurație cu șapte locuri, rândul doi de scaune putând fi rotit, astfel ca pasagerii să poată sta față în față.

VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online

Mașina va oferi două tipuri de baterie, de 76,1 kWh, pentru modelul cu tracțiune spate, și de 99,8 kWh, pentru versiunea Long Range și pentru cea AWD. Variantele de motorizare au 150 kW, 160 kW și 283 kW, acesta din urmă fiind disponibil doar pentru tracțiunea integrală. Bateriile sunt însoțite de tehnologia Vehicle2Load, care permite descărcarea energiei către surse externe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
kia ev9
kia electric
suv electric