VIDEO Haos în serviciile feroviare Eurostar miercuri, vameșii francezi demonstrând cum ar fi Brexitul fără acord

VIDEO Haos în serviciile feroviare Eurostar miercuri, vameșii francezi demonstrând cum ar fi Brexitul fără acord
scris 7 mar 2019

Serviciile feroviare ale Eurostar între Paris și Londra au înregistrat miercuri întârzieri mari, vameșii francezi efectuând controale suplimentare de securitate, pentru a demonstra presiunile pe care le-ar exercita ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord asupra forței lor de muncă, transmite Reuters.

Astfel, serviciile efectuate de operatorul feroviar Eurostar au înregistrat întârzieri și de două ore la Gare du Nord din Paris, scrie News.ro.

FOTO Mazda a surprins cu noul model crossover CX-30, prezentat în premieră mondială la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Mazda a surprins cu noul model crossover CX-30, prezentat în premieră mondială la Geneva

Mii de pasageri au stat la coadă pentru a trece de punctele de control, în timp ce ofițerii vamali puneau întrebări pasagerilor și le controlau bagajele.

”Mă simt ca un pion în jocul Brexitului, fiind blocat în Gare du Nord în timp ce personalul francez dovedește ce groaznic va fi Brexitul”, a scris pasagera Lucy Hagger pe Twitter.

Vameșii francezi au început acest protest luni, în porturile din Calais și Dunkirk, unde s-au format cozi lungi de camioane în timp ce erau efectuate controale amănunțite.

Sindicatele din spatele protestelor afirmă că întârzierile scot în evidență necesitatea angajării unui număr mai mare de vameși.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
eurostar
brexit
servicii feroviare