Centura orașului Comarnic este finalizată în proporție de aproape 50%, dar va fi deschisă traficului abia anul viitor, conform mesajului transmis recent de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.
Acum au fost prezentate noi imagini de pe șantier.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO Shoppy Infrastructure
În februarie, Consiliul Județean Prahova a prezentat o situație privind stadiul lucrărilor la centura Comarnic, drumul de aproape 6 kilometri care ar putea să-i scutească pe șoferi de o bună parte din coșmarul traficului de pe Valea Prahovei. Atunci era precizat că șoseaua ar trebui să fie gata până la finalul acestui an.
„Lucrările la centura ocolitoare a orașului Comarnic, un proiect esențial pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se desfășoară conform planificării. În prezent, se efectuează lucrări de terasamente, consolidări și elemente de structură pentru poduri. Este prevăzut ca, până la sfârșitul anului, circulația pe această rută să fie posibilă”, au transmis atunci reprezentanții CJ Prahova.
CITEȘTE ȘI VIDEO Grecii anunță - pornesc forajul celor mai lungi tuneluri din RomâniaȘoseaua, cu o lungime de 6 kilometri, va ocoli orașul Comarnic și DN1 dinspre vest, oferind o alternativă eficientă la traseul actual, DN1.
„Proiectul include construcția a trei poduri noi și dublarea podului existent peste râul Prahova de pe DJ101R, contribuind astfel la fluidizarea traficului. De asemenea, se va realiza un pasaj superior peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov, facilitând astfel traversarea sigură și rapidă a acestor obstacole naturale și infrastructurale. La intersecțiile cu DN1, vor fi amenajate sensuri giratorii adecvate, proiectate să gestioneze eficient traficul provenit atât de pe noua centură, cât și din orașul Comarnic.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vicepreședinte ASF: Tarifele RCA, așteptate să scadă încă din toamnă. Schimbările pregătiteAceastă abordare este menită să asigure o integrare armonioasă a noii artere de circulație cu infrastructura existentă”, mai arată reprezentanții CJ Prahova.
Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean și este finanțat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul Programului Operațional de Transport 2021-2027. Principalul obiectiv este descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.
CITEȘTE ȘI FOTO Primul tren de metrou Alstom, numit Giurgiu, a plecat din Brazilia pentru cea mai modernă linie din BucureștiÎn prezent, pe porțiunea care trece prin Comarnic, valorile de trafic înregistrate în perioadele aglomerate - în preajma sărbătorilor și la fiecare sfârșit de săptămână - sunt de 35.000 - 40.000 de autovehicule/zi, vitezia medie fiind de 30 km/oră. Viitoarea șosea va permite o deplasare cu până la 90 km/oră și parcurgerea distanței în numai patru minute, un vis pe care cei care au pierdut ore în șir în ambuteiajele de pe Valea Prahovei nu credeau să-l mai vadă transformat în realitate.
În ianuarie, Ministerul Transporturilor a autorizat lucrările pentru realizarea Centurii Comarnic.
Termenul fixat este de 24 de luni (3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuție).
Centura va ocoli orașul Comarnic și DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape 6 km și două benzi de circulație.
CITEȘTE ȘI Dacia reîncepe creșterea în Germania, pe o piață pe care VW, Ford sau Renault au scăzut dramaticÎn cadrul proiectului, vor fi construite trei poduri noi și va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ 101R. În același timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov.
La intersecțiile cu DN 1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate, astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic și din orașul Comarnic. Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi.
Licitația a fost câștigată de asocierea S.C. FRASINUL S.R.L. (lider) – S.C. ARTEHNIS S.R.L., la valoarea de 236,7 milioane lei.