VIDEO Plecați de Revelion cu avionul? Banii înapoi în 14 zile pentru un zbor anulat plus alte facilități. Rămâne problema overbooking

VIDEO Plecați de Revelion cu avionul? Banii înapoi în 14 zile pentru un zbor anulat plus alte facilități. Rămâne problema overbooking
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

În fiecare an, sute de mii de zboruri din Europa sunt anulate. Companiile aeriene vor fi însă obligate să returneze banii în cel mult 14 zile pasagerilor afectați de anularea unui zbor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este una dintre modificările aduse de Comisia Europeană în legislația care privește pachetele de servicii turistice. Chiar și așa, o problemă tot mai prezentă rămâne fără rezolvare: companiile pot vinde în continuare mai multe bilete față de locurile din avion, arată Prima News.

Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile CITEȘTE ȘI Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile

La nivel mondial, fenomenul zborurilor anulate a crescut considerabil. Printr-un astfel de episod a trecut și Georgiana, care acum doi ani, în decembrie, și-a cumpărat un bilet de avion pe ruta Florența-București de la compania falimentară Blue Air. După câteva zile a primit o notificare că zborul a fost anulat.

Acest lucru o să se schimbe după noile modificări legislative adoptate de Comisia Europeană. Banii vor fi returnați și în cazul insolvenței unei companii, iar procedura de ramburs va fi simplificată.

Și în legislația actuală companiile aeriene sunt obligate să returneze banii, dar fără să fie specificată o anume perioadă. În plus, majoritatea companiilor preferă să ofere compensații sub formă de vouchere. Practica va fi în continuare legală, doar că operatorii aerieni vor fi obligați să le specifice călătorilor că pot solicita și banii înapoi.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără noi locomotive din România, devenind unul dintre cei mai mari clienți al Softronic din țară CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără noi locomotive din România, devenind unul dintre cei mai mari clienți al Softronic din țară

Mai mult, dacă voucherul nu este utilizat și expiră, pasagerii vor primi contravaloarea acestuia. Deși noul regulament întărește drepturile pasagerilor, aceștia sunt în continuare vulnerabili în fața overbooking-ului.

O altă modificare prevede condiții mai bune pentru călătoriile persoanelor cu dizabilități. În situația în care acestea sunt obligate de companii să călătorească însoțite, însoțitorul va călători gratuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilet avion
bani
zbor anulat