VIDEO Povestea lui Benoit, francezul care și-a cumpărat 4 mașini Dacia în 10 ani, iar acum a comandat-o pe a 5-a, un Spring

VIDEO Povestea lui Benoit, francezul care și-a cumpărat 4 mașini Dacia în 10 ani, iar acum a comandat-o pe a 5-a, un Spring
scris 3 mai 2021

Dacia a devenit un brand aproape național în Franța, sub umbrela Renault, care i-a transferat o parte din reputația și încrederea de care se bucura în rândul clienților francezi. Marca românească a ajuns, în cei peste 20 de ani de la cumpărarea de către Renault, cea mai vândută în rândul clienților persoane fizice, existând deja francezi care au deținut toate modelele Dacia din gamă și care acum se pregătesc pentru prima Dacia electrică.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Benoit este unul dintre clienții Dacia care și-a făcut o rezervare pentru noul Spring – cel mai ieftin automobil electric din Europa - și se pregătește să plaseze comanda pentru achiziția acestuia. Benoit are 46 de ani și nu este însă la prima mașină Dacia. În 2010, Benoit și soția sa și-au cumpărat prima mașină: un Sandero, cu motorizare GPL. Apoi, odată cu apariția copiilor, au trecut la o mașină mai mare, un Lodgy MCV. „În ultimii 10 ani, am cumpărat patru modele Dacia. Astăzi, avem un Lodgy GPL și un Sandero, tot pe GPL”, spune Benoit, într-un film realizat de Renault despre impactul vehiculelor electrice în rândul clienților mărcii din Franța.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

„Este dificil să reconciliezi o mașină ecologică cu o mașină accesibilă”, spune Benoit, explicând că așteaptă de mulți ani apariția mașinilor electrice cu un preț accesibil, sperând că marca preferată, Dacia, va aduce pe piață un astfel de model la un preț bun. „Am așteptat nerăbdători ca Dacia să meargă pe drumul electric, astfel încât să putem cumpăra un EV la un preț cu adevărat popular”, explică francezul îndrăgostit de Dacia. „Pentru noi, electric este următorul pas logic”, mai spune acesta, după ce a făcut comanda pentru un Spring la 12.403 euro, prețul după aplicarea reducerilor oferite de statul francez. Singura emoție a fost cea legată de autonomia bateriei. „În medie, conduc între 50 și 80 de kilometri pe zi, la serviciu, la școală cu copiii, pe care îi duc la judo și la lecțiile de muzică. Testul pe care l-am făcut m-a reasigurat, pentru că am putut vedea că vor fi ușor de făcut aceste călătorii cu două sau trei încărcări pe săptămână.”

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Încărcarea este unul dintre argumentele lui Benoit. „Trăiesc la casă și garajul are o singură priză 220V. Am nevoie să pun mașina la încărcat când ajung acasă, seara, și este complet încărcată până dimineața, fără alte costuri speciale. Și are de departe costuri de utilizare mai mici în comparație cu un motor convențional cu benzină sau diesel, pentru gradul de utilizare dat”, mai spune Benoit.

Deocamdată, el a încheiat testul făcut la un dealer și este mulțumit. „Am fost plăcut surprins de robustețea motorului la turații joase, astfel că permite intrarea în trafic foarte ușor”. Spring are o putere mai mică, 44 CP, dar cuplul maxim este unul bun, 125 Nm, disponibil încă de la turații joase, specific motoarelor electrice.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Benoit vorbește și de aspectul mașinii, adaptată pentru a merge pe drumuri secundare. „Spring are un pic din aspectul de SUV. Asta e important pentru cum arată, desigur, dar are beneficii pe drumuri de țară, iar garda la sol permite și unele ieșiri de pe drum”.

Chiar dacă este o mașină de mici dimensiuni, Benoit este mulțumit și de spațiul din interior, unde pot intra copiii. „Încap patru oameni, fără probleme, și sunt uimit cât de mult spațiu au pasagerii în spate, ținând cont de faptul că dimensiunile exterioare sunt mai mici decât cele ale Sandero”, spune Benoit. „Portbagajul este spațios și el și îmi plac și celelalte dispozitive, aerul condiționat, ferestrele electrice față – spate, limitatorul de viteză”, mai compeltează Benoit descrierea viitoarei sale mașini. El și-a comandat o caroserie Cenote Blue, o culoare care nu a fost disponibilă clienților din România, în această fază de precomenzi. „Toată familia așteaptă cu nerăbdare toamna, când vom merge în sfârșit cu mașina electrică”.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Dacia a primit aproape 10.000 de precomenzi pentru noul model Spring, iar începând din mai va deschide procesul de comenzi ferme, în care clienții cu rezervări vor trebui să plătească 5% din valoarea mașinii, pentru a deveni cumpărători oficiali. Din păcate, va fi o problemă cu ritmul de livrare al fabricii, astfel că este posibil ca nu totți cei care comandă mașina să o primească în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
comenzi spring
benoit dacia
client dacia franta