VIDEO Nu se va mai putea parca gratis pe locurile de parcare din centrul Bucureștiului. Serviciul va fi digitalizat și se vor monta parcometre. ”Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să plătească!”

 VIDEO Nu se va mai putea parca gratis pe locurile de parcare din centrul Bucureștiului. Serviciul va fi digitalizat și se vor monta parcometre. ”Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să plătească!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

De luna viitoare, șoferii nu vor mai putea să parcheze gratis pe locurile de parcare din centrul Capitalei, dar nici pe trotuar, anunță Agenția de presă Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Stelian Bujduveanu, care a adăugat că serviciul urmează să fie digitalizat, iar autoritățile vor monta parcometre și bariere automate.

Uber continuă să se extindă în România CITEȘTE ȘI Uber continuă să se extindă în România

Bujduveanu a mai spus că persoanele care vor parca pe trotuar vor fi sancționate.

„Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene”, a precizat Stelian Bujduveanu, într-un interviu acordat Hotnews.

Viceprimarul spune că investiția pentru digitalizarea parcărilor va costa aproximativ 26 de milioane de lei.

Stelian Bujduveanu mai spune că Primăria Generală administrează 13.000 de locuri de parcare și își propune să ajungă la 30.000 în zona centrală.

Viceprimarul mai explică și că autoritățile vor desfășura o campanie de informare pentru ca cetățenii să afle din timp de noile reglementări. Totodată, Primăria Capitalei își propune ca șoferii să nu mai parcheze neregulamentar, în special pe trotuare.

„Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar. Nu va mai exista asta (parcarea pe trotuar, n. red.). De asta spuneam că sunt doi pași, primul să eficientizăm serviciul și încasarea, acolo unde avem trasate locuri de parcare, și doi, descurajarea lăsării mașinii într-o zonă în care nu ai voie să parchezi”, a explicat Bujduveanu.

Potrivit viceprimarului, vor fi ridicate mașinile celor care vor încalca regulile și se vor bloca roțile, iar Brigada Rutieră îi va amenda pe șoferii indisciplinați.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
bucuresti