VIDEO Tesla a livrat către Pepsi primele camioane electrice Semi Truck. Arhitectură inedită a cabinei șoferului

VIDEO Tesla a livrat către Pepsi primele camioane electrice Semi Truck. Arhitectură inedită a cabinei șoferului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 dec 2022

Elon Musk a fost gazda unui eveniment foarte important pentru marca Tesla, cel care a marcat livrarea primelor camioane Semi Truck. Primul client este Pepsi, companie care a comandat câteva sute de astfel de vehicule pentru flota proprie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

„Aș vrea să le mulțumesc echipelor de la Gigafactory Nevada și echipei Semi Truck pentru efortul lor”, a spus Elon Musk în deschiderea prezentării primelor camioane electrice fabricate de Tesla. Evenimentul fusese anunțat încă din luna octombrie, când a început producția acestui camion, cu o întârziere de aproximativ doi ani față de planul inițial al lui Elon Musk.

Camionul Semi ar fi trebuit să se lanseze încă din 2019, însă programul a fost decalat semnificativ, din motive care țin de viteza de dezvoltare, în special, așa cum s-a întâmplat și cu pickup-ul Cybertruck, care va intra în producție începutul anului viitor.

 

 

Semi Truck, așa cum se numește oficial camionul electric Tesla, preia mult din aspectul autoturismelor Model 3 sau Model Y, fiind creat de același designer, Franz von Holzhausen. Din punct de vedere tehnic, Semi Truck are două opțiuni de baterie, care oferă 300 și, respectiv, 500 de mile autonomie. Chiar în ziua evenimentului de livrare, Tesla a publicat rezultatele unui test în trafic real, test care confirmă autonomia de 500 de mile (800 km), o valoare care depășește cu mult performanțele camioanelor electrice de pe piață.

EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model

Tesla Semi Truck este inedit și prin arhitectura cabinei șoferului, care are un singur scaun, înconjurat de mai multe ecrane. Motorul cu care va fi echipat camionul va permite o accelerație de 20 de secunde, de la 0 la 100 km/h, cu încărcătură. În același timp, consumul de energie va fi unul foarte bun, de sub 2 kWh/milă, adică aproximativ 125 kWh/100 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla semi truck
primele livrari tesla semi
camion electric
elon musk