VIDEO Mercedes a reușit să parcurgă cu noul eSprinter, în trafic real, aproape 500 km

VIDEO Mercedes a reușit să parcurgă cu noul eSprinter, în trafic real, aproape 500 km
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 dec 2022

Viitorul Mercedes-Benz eSprinter urmează să fie lansat anul viitor, în luna februarie, însă constructorul face ultimele teste înainte de premiera acestui vehicul comercial complet electric. Inginerii au reușit să parcurgă tur-retur un traseu între Stuttgart și Munchen, cu o singură încărcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Noul Mercedes e-Sprinter a reușit să parcurgă 475 de kilometri în viața reală, pe șoselele din Germania, în cadrul unui test de consum realizat de companie înainte de lansarea oficială. „Impresionează prin eficiența sa, autonomie și capactiatea de încărcare”, spun reprezentanții constructorului german.

Testul de consum a fost supervizat de institutul TUV Sud, care a certificat faptul că pe traseul care a pornit din fața Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, a ajuns la Aeroportul Munchen, apoi s-a întors în punctul de plecare, mașina a consumat 104 kWh, ceea ce reprezintă un consum mediu de 21,9 kWh la 100 de km, pe un traseu de 475 de kilometri.

Ungaria atrage o investiție gigant CITEȘTE ȘI Ungaria atrage o investiție gigant

Valoarea este un record pentru un vehicul comercial din segmentul său, în trafic real, pe un traseu care include numeroase dealuri și o distanță semnificativă de autostradă. Șoseaua parcursă a străbătut zone care au variat de la 210 metri altitudine, până la 785 de metri.

Inginerii care au testat mașina au lăsat traseul așa cum a fost configurat de navigație, fără să-l optimizeze, nefiind folosit niciun drum închis sau pregătit pentru a facilita accesul lui Sprinter. Reprezentantul TUV Sud a fost prezent în mașină pe tot traseul, pentru a supraveghea modul în care este condusă mașina.

EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzări globale Dacia: creștere de peste 6% în 2022, pe o piață globală în scădere. Care este cel mai vândut model

La sosire, afișajul de bord anunța o autonomie a bateriei de 20 de kilometri, ceea ce înseamnă că autonomia totală a acestui automobil ajunge la aproape 500 de km în trafic real.

Noul Mercedes-Benz eSprinter va fi lansat în luna februarie, cu trei opțiuni de baterie și mai multe configurații de caroserie. Modelul va fi disponibil în Europa și SUA, dar va fi produs în uzina din SUA a mărcii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes sprinter
esprinter
mercedes electric
lcv electric
autonomie esprinter