VIDEO Toyota a testat în premieră modelul Corolla alimentat cu hidrogen lichid, într-o cursă de 24 de ore

VIDEO Toyota a testat în premieră modelul Corolla alimentat cu hidrogen lichid, într-o cursă de 24 de ore
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2023

Consecvenți planurilor de până acum, care pun accent pe dezvoltarea propulsiei cu hidrogen, în detrimentul motorizărilor electrice, japonezii de la Toyota au pregătit un automobil Corolla pentru a participa la o cursă de anduranță de 24 de ore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O Toyota Corolla alimentată cu hidrogen lichid a participat cu succes într-o cursă de anduranță de 24 de ore, desfășirată în Japonia. Momentul face parte din programul de dezvoltare a mașinilor de serie cu hidrogen desfășurat de companie în ultimul deceniu.

Evenimentul a fost o premieră, pentru este prima mașină cu hidrogen lichid care participă într-o competiție auto, inclusiv într-una de anduranță. Performanța a însemnat parcurgerea unei distanțe de 1.634 de kilometri cu un singur plin de hidrogen, fiind realizată o singură oprire programată, pentru înlocuirea pompei de hidrogen, împreună cu opririle pentru înlocuirea piloților. În total, Toyota Corolla cu hidrogen a parcurs 358 de tururi de circuit. Absolut întâmplător, performanța a egalat numărul de ture realizat în urmă cu doi ani de un automobil alimentat cu hidrogen gazos.

VIDEO Bateria deceniului, anunțată de chinezii de la Gotion: 1000 km cu o încărcare și 2 milioane de kilometri durată de viață CITEȘTE ȘI VIDEO Bateria deceniului, anunțată de chinezii de la Gotion: 1000 km cu o încărcare și 2 milioane de kilometri durată de viață

După cum spune constructorul, principala provocare a fost aceea de menținere a temperaturii extrem de scăzute, -253 grade Celsius.

Testele care au precedat participarea în această competiție nu au fost lipsite de evenimente, după cum explică cei de la Toyota, între acestea numărându-se momentul în care mașina a luat foc pe circuit. O altă provocare a fost ținta de reducere a greutății mașinii, pentru a putea fi mai eficientă în final. În ultimele două luni, aproximativ 50 de kg au fost scoase de pe mașină.

Toyota are în acest moment un automobil de tip fuel-cell, cu hidrogen, Mirai, produs în serie, care se vinde pe toate piețele lumii, chiar dacă cererea este foarte mică, atât din cauza prețului, cât și din cauza rețelei de încărcare aproape inexistente. Constructorul japonez speră însă ca aceste impedimente să fie înlăturate în viitor și estimează în același timp că prețurile de producție pentru automobilele cu hidrogen vor fi mult mai mai mici, în viitorul apropiat. Acestea oferă o serie de avantaje, în fața mașinilor electrice, printr-o autonomie mult mai mare, dovedită de această participare în cursa de anduranță, și printr-un timp de încărcare scurt, similar cu cel al mașinilor cu benzină sau diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota corolla
toyota hidrogen
toyota mirai
fuel cell