VIDEO Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din București

VIDEO Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din București

Foto: Inquam Photos / George Călin

scris 22 sep 2022

Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din București, după ce șoferul a ignorat limitatorul de înălțime și a forțat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat. Pagubele vor fi stabilite de o comisie și urmează să îi fie imputate șoferului. De la redeschiderea Pasajului Unirii, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier, arată Primăria Sectorului 4.

Sursa citată a precizat că polițiștii rutieri au făcut măsurători și au constatat că înălțimea pasajului este de 3,69 metri, cea a porții gabaritice este de 3,52 - 3,53 metri, iar înălțimea camionului este de 3,80 metri (declarată în cartea tehnică) și de 3,64 metri, respectiv 3,62 metri (cu anvelopele dezumflate), scrie News.ro

EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs

Potrivit sursei citate, de la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul acestei luni și până miercuri, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier. Pentru evitarea unor astfel de situații în care infrastructura este distrusă și traficul rutier perturbat, atât polițiștii, cât și specialiștii atrag atenția tuturor șoferilor să respecte indicatoarele și marcajele rutiere amplasate la cele două intrări ale pasajului.

Un autocar a rămas proptit cu aparatul de aer condiționat în limitatorul de înălțime al pasajului proaspăt reabilitat cu 12 milioane de euro, pe sensul dinspre intersecția Budapesta. Șoferul din Buzău efectua o cursă specială, iar în autocar se aflau 32 de copii care se întorceau de la un concurs de muzică populară. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar copiii s-au speriat extrem de tare, mulți intrând în panică, acesta fiind al patrulea incident.

Google va îmbunătăți calitatea audio a convorbirilor telefonice CITEȘTE ȘI Google va îmbunătăți calitatea audio a convorbirilor telefonice

Și aceștia nu au fost singurele victime ale incidentului. În momentul în care aparatul de aer condiționat s-a desprins de pe autocar din cauza limitatorului de înălțime, a picat pe parbrizul unei mașini care circula în spate. În urma impactului, parbrizul autoturismului s-a spart, iar pasagerii acestuia au suferit răni ușoare.

Pasajul Unirii din București a fost blocat din cauza unui TIR care a lovit limitatorul de înălțime maximă admisă.

În primele două zile de la inaugurare, două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte de intrarea în pasajul Unirii care arată înălțimea maxim admisă.

Datele autorităților locale relevă că înălțimea a fost acum limitată la 3,5 metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul unirii
limitator intaltime