VIDEO Volvo a anunțat în premieră noul EX90, cu tehnologii care vor crea „un câmp de siguranță în jurul mașinii”

VIDEO Volvo a anunțat în premieră noul EX90, cu tehnologii care vor crea „un câmp de siguranță în jurul mașinii”
scris 22 sep 2022

Jim Rowan, CEO-ul Volvo Cars, a anunțat într-un video transmis live, cum se va numi înlocuitorul lui XC 90, o mașină care urmează să fie lansată în scurt timp, dar a făcut dezvăluiri importante despre sistemele de siguranță ale acestei mașini, unele care vor reduce semnificativ victimele din accidentele rutiere.

În urmă cu câțiva ani, Volvo a anunțat că intenționează ca nicio persoană să nu mai moară sau să fie accidentată grav într-o mașină a mărcii. De atunci, compania suedeză investește în noi sisteme de siguranță, stabilind de la un model la altul noi standarde în privința tehnologiei de asistență. În această toamnă, Volvo trece însă la un nou nivel, odată cu lansare unui model care schimbă totodată și sistemul de denumiri alfanumerice.

Jim Rowan, noul șef al Volvo Cars a prezentat care vor fi tehnologiile ce vor fi rpezente pe EX90, modelul care va înlocui SUV-ul XC90 și care va fi lansat în această toamnă. „Cu ajutorul senzorilor și software-ului de ultimă generație  următorul nostru automobil va fi capabil să vadă lumea în puncte de nori, așa cum puteți vedea în jurul meu”, a spus Rowan, într-un video în care toate obiectele din jurul lui au forme formate din mici bule de nori. „Acești senzori sunt alimentați de o combinație unică de computere avansate și software care permit îmbunătățirea și siguranța în era digitală, așa cum a fost centura în trei puncte în anii 1950”, a mai spus CEO-ul Volo, explicând că siguranța în noul model va fi dincolo de orice automobil al mărcii de până acum.

Noul sistem ce va fi prezent pe modelul EX90 va folosi senzorii LiDAR controlați de computer pentru a detecta obiectele care pun în pericol automobilul și pasagerii din acesta, activând sistemele de asistență.

EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs

O a doua tehnologie ce va fi înglobată în pachetul de siguranță ce va fi prezent pe noul automobil Volvo este cea care monitorizează starea șoferului în timp ce conduce. „Toate mașinile EX90 vor veni cu un câmp de siguranță invizibil, o combinație unică între cea mai nouă tehnologie susținută de înțelegerea mediului exterior al mașinii și starea șoferului din interiorul mașinii”. Tehnologia va putea să analizeze orice schimbare în starea șoferului și va emite alerte în cazurile în care detectează somnolență sau o stare proastă, ba chiar și neatenția acestuia în timp ce conduce. În cazurile extreme în care ceva rău produce somnul sau pierderea conștienței de către șofer, mașina va opri în siguranță.

Jim Rowen a precizat că noua tehnologie de detecție cu LiDAR va permite reducerea accidentelor cu răniri grave sau decese cu 20%, iar accidentele de orice fel vor fi reduse cu 9%, ceea ce reprezintă un număr de ordinul milioanelor de evenimente rutiere evitate.

Filosofia Volvo privind modul în care vor putea fi eliminate decesele și rănirile grave din accidente susține că există trei factori care conduc la evenimentele din trafic și care pot fi eliminate: viteza, intoxicarea cu diferite substanțe și neatenția. Pentru viteză, Volvo a limitat încă din 2020 viteza maximă a mașinilor mărcii la 180 km/h. Pentru neatenție, sistemele de asistență îmbunătățesc de la o generație la alta capacitatea mașinii de a reacționa în situații limită. Rămâne de rezolvat problema consumului de alcool sau droguri, care înregistrează progrese cu tehnologiile de detectare a persoanelor care au consumat alcool.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo ex90
noul sistem volvo
monitorizare sofer volvo
suv volvo