Virgin Orbit va concedia 85% din angajați, pentru că nu a reușit să atragă finanțare

Virgin Orbit va concedia 85% din angajați, pentru că nu a reușit să atragă finanțare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Producătorul de rachete Virgin Orbit Holdings, care este controlat de Virgin Group, al miliardarului Richard Branson, va concedia aproximativ 85% din personal, deoarece nu a reușit să atragă investiții noi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aproximativ 675 de angajați își vor pierde locurile de muncă, iar compania se așteaptă să înregistreze costuri aferente de aproximativ 15 milioane de dolari, a declarat Virgin Orbit într-un document depus la autoritățile de reglementare, scrie News.ro.

Rusia a preluat fabrica Toyota din Sankt Petersburg CITEȘTE ȘI Rusia a preluat fabrica Toyota din Sankt Petersburg

Măsura a fost rezultatul ”incapacității companiei de a asigura finanțare semnificativă”, se arată în declarație.

Virgin Orbit a devenit companie publică în 2021, printr-o listare în care a atras cu 255 de milioane de dolari mai puțin decât se aștepta.

Pe lângă eșecul recent de a atrage fonduri, eșecul din ianuarie al lansării unei rachete a mărit presiunea asupra companiei.

Reuters a relatat că Matthew Brown, din Texas, a fost în discuții pentru a investi 200 de milioane de dolari în companie. Acele discuții s-au prăbușit, au declarat luni, pentru Reuters, două persoane familiarizate cu discuțiile, care au cerut să nu fie identificate.

Virgin Orbit, a declarat, după ce Brown a apărut la CNBC, că ”observă comentariile făcute de Matthew Brown în legătură cu compania” și a adăugat că este în discuții referitoare la investiții cu potențiali parteneri, dar a refuzat să comenteze în continuare.

Brown a refuzat să comenteze.

Din noiembrie, BVirgin Group a oferit o finanțare de 50 de milioane de dolari companiei de lansare a sateliților, sub formă de datorii garantate cu echipamentele sale și alte active, în cazul unui faliment, potrivit documentelor depuse la autoritățile de reglementare.

Virgin Orbit i-a trimis în concedii fără plată aproape toți cei 750 de angajați, pe 15 martie, în ceea ce un purtător de cuvânt a numit ”o pauză operațională”, în timp ce compania a căutat o salvare financiară care să-i permită să se concentreze pe îmbunătățirea designului rachetei.

Un grup mic de angajați s-au întors la muncă pe 23 martie, pentru a se concentra pe munca la motorul rachetei, se spunea la acea vreme într-un e-mail adresat personalului.

Compania se așteaptă ca disponibilizările să fie finalizate în mare parte până pe 3 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin orbit holdings
rachete
concedieri