Statul New York pregătește taxă pentru serviciile Netflix și alte companii de streaming pentru a finanța pierderile metroului din cea mai mare metropolă a Americii

Statul New York pregătește taxă pentru serviciile Netflix și alte companii de streaming pentru a finanța pierderile metroului din cea mai mare metropolă a Americii

Sursa foto: Natursports | Dreamstime.com

scris 1 apr 2023

În condițiile în care transportul public din New York nu și-a revenit după șocul COVID, autoritățile de stat vizează acoperirea deficitelor companiei care operează metroul și în acest scop vizează promovarea de noi taxe, una din acestea fiind pentru furnizorii de conținut video prin internet.

Companiile care aduc filmele în casele americanilor prin intermendiul internetului precum Netflix și Peacock ar putea avea, în curând, vânt din față dinspre regimul de taxare în unul din cele mai populate state americane. Serviciile de streaming ar urma să fie taxate în statul New York, conform unor proiecte de lege aflate în pregătire și consultate de Wall Street Journal.

Publicația spune că banii obținuți din noua taxă ar urma să fie alocați în principal pentru MTA, compania de transport care operează inclusiv metroul din New York și care nu reușește să treacă pe profit într-un oraș în care munca de acasă a redus drastic afluența clienților.

LEGE ”Nomazii digitali” vor beneficia de facilități fiscale pentru o perioadă limitată. Condițiile stabilite CITEȘTE ȘI LEGE ”Nomazii digitali” vor beneficia de facilități fiscale pentru o perioadă limitată. Condițiile stabilite

Cum la finele anului trecut numai 48% din salariați veneau zilnic la serviciu în New York, MTA nu reușește să depășească nici pe departe costurile de operare și „gaura” este estimată la 600 milioane dolari în bugetul anual.

Aceasta vine în contextul în care în anii precedenți – în condițiile politicilor „#StaiAcasă!” promovate de statul New York și municipalitate mult timp peste media SUA – pierderile cumulate ale MTA au fost de ordinul miliardelor de dolari. Acestea au fost acoperite parțial de viramentele federale, suma accesibilă pentru New York ridicându-se la 12,7 miliarde dolari, ca fond de tranziție de la perioada COVID. O parte din aceste fonduri nu au fost cheltuite de o serie de entități, precum școlile, și există discuții să treacă la MTA.

EXCLUSIV Lovitură pentru Guvern - BNR recuperează peste 2 miliarde de lei din banii vărsați la buget CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lovitură pentru Guvern - BNR recuperează peste 2 miliarde de lei din banii vărsați la buget

Metroul new-yorkez este puternic afectat, ca trafic, într-un oraș golit inclusiv de politica de vaccinare obligatorie introdusă în 2021 pentru lucrătorii din hoteluri, unitățile de alimentație publică și alte servicii. Cheltuielile companiei erau calibrate pentru un acces mult mai dens înainte de anul 2020, ceea ce acum duce MTA pe pierdere.

Taxa pentru serviciile Netflix și ale altor companii de streaming este justificată de utilizarea de către aceste companii a infrastructurii de comunicații care cere investiții masive, în timp ce profitabilitatea pentru furnizarea de coonținut video este ridicată. Totuși, cei de la Wall Street Journal estimează că veniturile din taxă ar urma să fie direcționate mai degrabă către transportul public de persoane aflat în suferință, decât către infrastructura de fibră optică.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
new york
sua
netflix