Volkswagen a concediat 200 de angajați implicați în scandalul motoarelor diesel

Volkswagen a concediat 200 de angajați implicați în scandalul motoarelor diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2019

Volkswagen Group a concediat 204 angajați, în acest an, în urma unui control intern având la origine scandalul diesel care s-a declanșat în 2015 și a generat costuri uriașe pentru compania germană.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Încălcări ale programului de lucru și absențe nemotivate sunt motivele pentru care au fost concediate 204 persoane, angajate în Volkswagen Group, însă cauzele reale sunt, de fapt, legatre de implicarea în scandalul motoarelor diesel. Informația a fost difuzată de VW într-o publicație internă, scrie Automotive News. Printre motivele concedierilor se mai numără încălcări de proprietate, încălcări ale interdicțiilor privind drogurile și alcoolul, discriminarea.

Scandalul diesel care a avut în centru utilizarea de dispozitive care manipulau rezultatele testelor de emisii poluante au determinat amenzi și cheltuieli de peste 30 miliarde euro pentru Volkswagen AG, în ultimii patru ani.

Automobilele de lux și SUV-urile electrice sunt mai predispuse la accidente decât echivalentele lor cu motoare standard CITEȘTE ȘI Automobilele de lux și SUV-urile electrice sunt mai predispuse la accidente decât echivalentele lor cu motoare standard

Potrivit documentului intern, 903 persoane au primit avertismente în perioada controlului. Au fost incluse subsidiare ale companiei care acoperă două treimi din angajații Volkswsgen, respectiv  51 de unități, cu peste 1.000 de angajați fiecare.

Un astfel de control intern și publicitatea internă printre personalul companiei au fost cerute de autoritățile americane, pe baza unui audit, la momentul la care VW a fost amendată și pusă să ia măsuri pentru repararea prejudiciilor produse clienților. La finalul perioadei de audit, va fi emisă o certificare privind conformarea companiei la reguli care să prevină astfel de încălcări ale legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
scandal diesel vw
concedieri vw