Volkswagen a finalizat vânzarea fabricii de producție Kaluga din Rusia și a filialelor sale locale

Volkswagen a finalizat vânzarea fabricii de producție Kaluga din Rusia și a filialelor sale locale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2023

Volkswagen a finalizat vânzarea fabricii de producție Kaluga din Rusia și a filialelor sale locale, a declarat vineri producătorul de automobile german, punând capăt lunilor de certuri cu autoritățile ruse în legătură cu acordul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen și-a vândut acțiunile din Volkswagen Group Rus LLC către Art-Finance LLC, care este susținută de grupul de distribuitori auto Avilon, a spus VW într-un comunicat, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Tranzacția include unitățile de producție din Kaluga, structura importatorului, care cuprinde afaceri de distribuție și post-vânzare, precum și activitățile de depozitare și servicii financiare cu toți angajații săi, se mai arată în comunicat.

Grupul nu a dat detalii despre preț.

Potrivit unei surse familiare cu problema, tranzacția este evaluată la 125 de milioane de euro (138 de milioane de dolari).

Activitățile de producție la fabrica din Kaluga, la sud de Moscova, au fost suspendate din martie 2022 din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, care a determinat țările occidentale să sancționeze Moscova, ceea ce a dus la o întrerupere a lanțurilor de aprovizionare.

Fabrica are o capacitate de producție de 225.000 de vehicule pe an și peste 4.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
rusia
kaluga
vanzare