Volkswagen a majorat prima de profit pentru angajați, dar este la jumătate din cea de acum 10 ani

Volkswagen a majorat prima de profit pentru angajați, dar este la jumătate din cea de acum 10 ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2023

Angajații Volkswagen Group vor primi și în acest an un bonus de participare la profit, care este mai mare cu circa 20% față de cel de anul trecut, marcând astfel majorarea de profit pe care a înregistrat-o compania. Suma este însă la jumătate față de ce primeau în urmă cu 9-10 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiecare angajat al Volkswagen AG va primi până în luna mai un bonus anual de 3.629 de euro și 50 de cenți, valoare stabilită de departamentul financiar în baza contractului colectiv și a performanțelor companiei. Calculele cuprind însă rezultatele din ultimii doi ani, astfel că VW spune că prima angajaților „nu oferă nicio concluzie cu privire la profiturile VW”.

VIDEO & FOTO Ford lansează la Craiova cel mai puternic model Puma de până acum, cu motor mild-hybrid CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford lansează la Craiova cel mai puternic model Puma de până acum, cu motor mild-hybrid

Rezultatele consolidate vor fi publicate abia pe 14 martie.

Angajații VW AG au primit în luna noiembrie un avans din prima anuală, în valoare de 1.729,50 de euro, astfel că în luna mai vor mai primi doar diferența de bani, adică 1.900 de euro.

„Prin abilitățile, know-how-ul și angajamentul lor, forța noastră de muncă este cheia succesului continuu al Volkswagen AG. În 2022, datorită întregii noastre echipe, am reușit să progresăm și mai mult în transformarea noastră într-un furnizor de mobilitate sustenabilă și orientată spre software, chiar și în vremuri de provocări globale. Distribuirea majorată a profitului este, prin urmare, mai mult decât un semn de mulțumire”, a transmis Gunnar Kilian, Chief Human Resources Officer al grupului.

EXCLUSIV Ministerul Mediului a anunțat comercianții de automobile când lansează Rabla 2023 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministerul Mediului a anunțat comercianții de automobile când lansează Rabla 2023

Anul trecut, bonusul angajaților VW a fost de 3000 de euro, însă începând cu luna ianuarie salariile a 120.000 de persoane cu contract de muncă au primit o majorare de 2,3% a salariului.

Recordul primelor anuale stabilite în funcție de profitul obținut de companie a fost înregistrat în 2012, când angajații au primit 7.200 de euro fiecare. Doi ani mai târziu, prima coborâse la 5.900 de euro și, de atunci, a continuat să scadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group
prima angajati vw
distribuire profit
profit vw