Volkswagen a primit suficiente oferte de la acționarii Europcar și preia controlul companiei

Volkswagen a primit suficiente oferte de la acționarii Europcar și preia controlul companiei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iun 2022

Consorțiul Green Mobility Holdings, condus de Volkswagen, care a făcut o ofertă de preluare a companiei de car-sharing Europcar, a reușit să atragă mai puțin de 90% din acționari, cât era ținta propusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un total de 87,38% din acționarii actuali ai Europcar au acceptat însă oferta făcută de Volkswagen și partenerii săi din consorțiul Green Mobility, care au anunțat încă de anul trecut că doresc preluarea companiei. După ce a parcurs toate etapele de aprobare și autorizare, pe 10 iunie s-a închis perioada de acceptare, iar acum consorțiul a anunțat rezultatele ofertei.

Cu acest procent, Volkswagen și partenerii obțin controlul deplin și vor încerca să preia și celelalte acțiuni de la deținătorii care nu au acceptat prețul oferit. Volkswagen a oferit 50 de cenți pentru o acțiune, iar în cazul în care se atingea pragul de 90% din acțiuni, prețul urca la 51 de cenți. În acest moment, acționarii care nu au vândut au la dispoziție o perioadă de 14 zile pentru a-și vinde acțiunile, conform celor de la VW.

GALERIE FOTO Imaginea conceptului Bigster, preluată de toată gama Dacia. Constructorul român lansează noul logo pe mașinile sale CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Imaginea conceptului Bigster, preluată de toată gama Dacia. Constructorul român lansează noul logo pe mașinile sale

Consorțiul creat de VW mai cuprinde fondurile de investiții Attestor Ltd. Și Pon Holdings, cei de la Attestor fiind deja acționari ai Europcar.

Volkswagen intenționează să folosească Europcar, companie pe care a mai deținut-o cu mulți ani în urmă, pentru a-și extinde serviciile de mobilitate, pe care mizează în era vehiculelor electrice și conectate, inclusiv în momentul în care vor fi disponibile mașinile autonome, perfecte pentru transportul la cerere.

Volkswagen a anunțat că intenționează să adopte la compania franceză o structură de management tipică economiei germane, cu două niveluri de control, respectiv un consiliu de supraveghere și un consiliu de administrație. 

viewscnt
Afla mai multe despre
europcar
vw
green mobility holding
achiziție europcar