Volkswagen a suspendat producția la două fabrici din Germania

Volkswagen a suspendat producția la două fabrici din Germania

Uzina Volkswagen din Wolfsburg

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2016

Volkswagen a suspendat producția la principala sa fabrică de cutii de viteze deoarece compania auto se confruntă cu reducerea cererii și efectele problemelor tehnice de la o altă uzină din Germania, transmite Reuters. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare producător auto din Europa va opri producția în unele părți ale fabricii sale din Kassel în 1, 5 și 8 februarie, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al VW, confirmând un raport apărut în publicația regională Hessische Niedersaechsische Allgemeine. 

Producția la Kassel, unde Volkswagen fabrică anual peste patru milioane de cutii de viteze și caroserii pentru modelul Passat saloon, a fost deja suspendată vineri, fiind afectați 400 de angajați, a explicat purtătorul de cuvânt. 

Producția fabricii din Kassel este afectată de încetinirea cererii pentru componente și problemele tehnice de la instalația de ștanțare, de la uzina VW din Emden, unde este asamblat modelul Passat, a adăugat oficialul companiei germane. 

Și producția la Emden a fost suspendată vineri și ar putea fi oprită și luni, a anunțat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare. 

Toyota preia integral Daihatsu, printr-un schimb de acțiuni CITEȘTE ȘI Toyota preia integral Daihatsu, printr-un schimb de acțiuni


Fabricile din Kassel și Emden au 16.000 și, respectiv, 9.600 de angajați. 

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigații în mai multe țări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
germania
productie
auto