Volkswagen a vândut deja producția de automobile electrice pentru tot anul

Volkswagen a vândut deja producția de automobile electrice pentru tot anul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mai 2022

Șeful grupului Volkswagen, Herbert Diess, a anunțat că mărcile din grup care produc mașini electrice și-au vândut deja toată producția pentru acest an. Grupul are deja o creștere de aproape 75% față de anul trecut, la vânzările de mașini complet electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clienții care doresc să comande în acest moment o mașină electrică de la VW, Audi, Skoda sau Cupra trebuie să știe că mașina lor va fi produsă abia în 2023, după cum a explicat Herbert Diess, CEO al VW Group, în cadrul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare pentru primul trimestru. Diess a spus că dealerii înregistrează în continuare comenzi pentru mașini, însă uzinele nu sunt capabile să le producă, din cauza lipsei de componente.

 „Avem comenzi extrem de mari, semnificativ mai mari decât în ​​2021”, a spus șeful VW. „Am epuizat producția în Europa și SUA pentru anul acesta. Avem registre complete de comenzi și continuăm să primim la un nivel ridicat comenzi”, a mai spus Diess. El a explicat că, doar în Europa, numărul comenzilor actuale este de 120.000 de mașini. Și în China, numărul de comenzi este la fel de mare, susține Herbert Diess. Și în SUA, VW are ambiții la fel de mari, unde uzina în care vor fi produse automobilele electrice ar urma să-și dubleze capacitatea, de la 150.000, cât poate produce în prezent.

Cele mai vândute mașini în România: Dacia Spring și Tesla Model 3, vedetele segmentului electric, în aprilie CITEȘTE ȘI Cele mai vândute mașini în România: Dacia Spring și Tesla Model 3, vedetele segmentului electric, în aprilie

Ținta pe care Volkswagen și-a propus-o pentru anul 2022, pentru segmentul de mașini electrice, este destul de mare, 700.000 de vehicule, ceea ce ar duce ponderea acestor vehicule la aproape 8 procente. În primul trimestru, vânzările de electrice s-au ridicat la numai 54.000 de unități, însă odată cu diminuarea problemelor legate de semiconductori, producția ar putea crește accelerat. În primul trimestru, uzinele VW în care sunt produse vehicule electrice au fost oprite în mod repetat, pentru mai multe zile, fiind pierdute un număr foarte mare de vehicule din acest motiv.

Diess a mai vorbit și despre compania specializată în servicii de IT, Cariad, care este responsabilă de producerea de software pentru automobilele grupului și care ar urma să genereze profit abia în a doua jumătate a acestui deceniu. Până atunci, Diess a explicat că sunt programate investiții încontinuare, pentru ca rezultatele financiare să poată trece pe plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw electrice
comenzi masini electrice vw
vw id.3
vw id.4