Volkswagen aduce la Frankfurt cea mai nouă variantă a lui ID Crozz, viitorul SUV electric al mărcii

Volkswagen aduce la Frankfurt cea mai nouă variantă a lui ID Crozz, viitorul SUV electric al mărcii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 sep 2017

Volkswagen a anunțat că va expune la Salonul Auto din Frankfurt o nouă versiune a lui ID Crozz, concept-car ce ar trebui să se transforme în versiune de serie în scurt timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ceea ce va putea vedea publicul la Frankfurt va fi cea mai apropiată variantă de versiunea finală, cea care va intra în producție abia peste doi ani. Primul ID Crozz a fost prezentat la Shanghai, anul acesta, și avea trăsăturile unui studiu. Acum, reprezentanții VW s-au apropiat de forma care va rămâne definitivă, înainte de demararea procesului de producție propriu-zis.

Potrivit descrierii oficiale, SUV-ul are un aspect de SUV contemporan, cu acoperiș negru strălucitor și un interior de tip „lounge”, cu patru scaune individuale.

SUV-ul ID Crozz va fi dezvoltat pe platforma MEB, creată de VW special pentru vehiculele sale electrice, aceeași pe care se va construi și varianta electrică a microbuzului Transporter.

FOTO Nissan Leaf, prezentat în detaliu, înainte de debutul de la Frankfurt. Are o autonomie de 400 km și funcții de conducere autonomă CITEȘTE ȘI FOTO Nissan Leaf, prezentat în detaliu, înainte de debutul de la Frankfurt. Are o autonomie de 400 km și funcții de conducere autonomă

Planurile VW includ lansarea în următorii 5-6 ani a unei game complete de mașini electrice, care includ un hatchback compact, care va înlocui practic actualul e-Golf, cu numele ID Neo, SUV-urile ID Crozz și Lounge, acesta din urmă fiind mai mare decât primul, o limuzină de clasă medie, Aero-e, și microbuzul ID Buzz.

Primul care este așteptat să fie lansat pe piață este ID Neo, un model care ar trebui să aibă același rol pentru marcă pe care l-a avut compacta Golf în urmă cu mai bine de 40 de ani, devenind prin calitățile sale cel mai vândut automobil european.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
frankfurt
crozz
buzz
neo