Volkswagen dă asigurări că deocamdată va continua producția de vehicule electrice la Dresda

Volkswagen dă asigurări că deocamdată va continua producția de vehicule electrice la Dresda
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2023

Volkswagen AG va continua să asambleze vehicule electrice la fabrica sa Gläsernen Manufaktur din Dresda, estul Germaniei, cel puțin deocamdată, a anunțat un purtător de cuvânt al celui mai mare producător auto european, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația vine după ce revista auto germană Automobilwoche anunța că VW intenționează să încheie producția de vehicule la Dresda, iar cei aproximativ 300 de angajați vor avea alte atribuții, scrie Agerpres.

Proiect al unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu CITEȘTE ȘI Proiect al unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu

"Producția de vehicule din gama ID.3 în Dresda încă continuă, și nu sunt planificate ajustări pe termen scurt. Compania analizează cu o atitudine deschisă potențiale viitoare utilizări ale unității și are discuții cu reprezentanții angajaților", a declarat purtătorul de cuvânt al Volkswagen

Acesta a adăugat: "Securitatea locurilor de muncă până în 2029 rămâne neschimbată pentru toți cei aproximativ 300 de angajați, indiferent de aceste discuții".

Câteva zeci de mașini sunt fabricate zilnic la Dresda.

La uzina din apropiere - Zwickau - Volkswagen a decis să reducă efectivele, din cauza cererii reduse pentru automobile electrice. Volkswagen a precizat că nu va mai prelungi contractele de muncă pe durată determinată pentru 269 de angajați de la Zwickau, contracte care urmează să expire în viitorul apropiat. În consecință, compania se așteaptă că va fi nevoită să ajusteze orarul de muncă la această uzină amplasată în apropiere de granița cu Cehia.

Aproximativ 10.700 de angajați lucrează la uzina de la Zwickau, unde sunt produse șase modele de vehicule electrice pentru trei din mărcile din portofoliul Volkswagen Group, inclusiv modelele ID.3, ID.4 și ID.5

Volkswagen se confruntă cu o competiție crescută din partea companiei americane Tesla și a numeroși producători chinezi de automobile electrice, precum și cu reducerea cererii de vehicule electrice pe piața europeană, din cauza inflației ridicate și a diminuării subvențiilor guvernamentale.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vehicule electrice