Volkswagen, dat în judecată în Saxonia Inferioară pentru plata unor daune de 8,2 miliarde euro

Volkswagen, dat în judecată în Saxonia Inferioară pentru plata unor daune de 8,2 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 sep 2016

Mai mulți investitori din landul german unde se află sediul Volkswagen au dat în judecată grupul auto, cerând daune totale de 8,2 miliarde de euro ca urmare a pierderilor cauzate de scandalul emisiilor poluante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tribunalul regional din Braunschweig (Saxonia Inferioară), din apropierea orașului Wolfsburg, unde își are sediul central Volkswagen, a primit aproximativ 1,400 de cereri de chemare în judecată a grupului auto, potrivit unui anunț al tribunalului, citat de Reuters.

Numai luni, tribunalul a înregistrat 750 de cereri din partea investitorilor. Aceștia s-au temut că data de 18 septembrie, care a marcat trecerea unui an de când au fost publicate primele informații referitoare la manipularea testelor de mediu de către grupul german, ar putea constitui termenul limită pentru depunerea dosarelor.

O nouă victimă în cazul Dieselgate: Șeful Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Audi va fi suspendat CITEȘTE ȘI O nouă victimă în cazul Dieselgate: Șeful Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Audi va fi suspendat

În septembrie 2015, Agenția de Mediu din SUA a acuzat grupul Volkswagen că a manipulat testele de mediu în cazul a aproape 600.000 de vehicule diesel vândute pe piața americană, cu ajutorul unui dispozitiv ilegal. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții grupului, care au arătat că dispozitivul, care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul condițiilor normale de trafic, a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

În iunie anul acesta, Volkswagen a acceptat să plătească 15,3 miliarde de dolari în SUA, unde va răscumpăra vehiculele de la consumatori și va furniza fonduri pentru sprijinirea producerii de autoturisme ecologice.

Grupul german, care până în prezent a pus deoparte circa 17,8 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor legate de scandal, a exclus încheierea unui acord similar în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
procese
investitori
daune
scandal
emisii poluante