Autoritățile germane au aprobat remedierea a încă 140.000 mașini Volkswagen afectate de scandalul emisiilor

Autoritățile germane au aprobat remedierea a încă 140.000 mașini Volkswagen afectate de scandalul emisiilor
scris 18 aug 2016

Volkswagen se pregătește să cheme în service încă 140.000 de mașini diesel cu motor de 2 litri afectate de scandalul emisiilor poluante, a anunțat joi producătorul auto, la mai puțin de o săptămână după ce a obținut permisiunea autorităților de reglementare din Germania pentru remedierea problemelor la 460.000 de automobile.

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a aprobat soluțiile tehnice propuse de Volkswagen pentru un număr suplimentar de 140.000 de vehicule motorizare de 2 litri, care sunt echipate cu dispozitivul ilegal ce permite falsificarea rezultatelor testelor de mediu, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei.

Duminică, grupul german a anunțat că a primit undă verde pentru rechemarea în service a 460.000 de modele cu motorizare diesel EA189 TDI de 2 litri, printre care Volkswagen Polo și SEAT Ibiza.

FOTO Volvo și Uber au încheiat un acord de 300 milioane dolari pentru dezvoltarea de SUV-uri autonome CITEȘTE ȘI FOTO Volvo și Uber au încheiat un acord de 300 milioane dolari pentru dezvoltarea de SUV-uri autonome

De la începutul anului, KBA a autorizat înlocuirea softului ilegal pentru aproximativ 5,2 milioane de mașini, potrivit sursei citate de Reuters.

Deciziile KBA referitoare la mașinile Volkswagen dotate cu dispozitivul ilegal sunt valabile pentru toate piețele europene, numărul vehiculelor afectate de scandalul emisiilor fiind estimat la 8,5 milioane. La nivel global, aproximativ 11 milioane de mașini diesel sunt echipate cu acest dispozitiv.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
vw
scandal emisii
reparatii
diesel