Renault închide 12 fabrici din cauza coronavirusului

Renault închide 12 fabrici din cauza coronavirusului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mar 2020

Renault a anunțat că închide toate site-urile industriale din Franța, fără a avansa un termen, precizând doar că o face pentru a proteja angajații „până la o notificare ulterioară”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault a decis să se conformeze regulilor impuse de guvernul francez față de epidemia de coronavirus, astfel că de la finalul zilei de luni, a suspendat toate activitățile de producție din site-urile industriale din Franța”. Este vorba despre 12 locații și 18.000 de angajați.

Constructorul francez, care deține și marca Dacia, a precizat că va reporni producția „imediat ce condițiile o vor permite” și va lua măsuri pentru a răspune efectiv cererii comerciale.

Franța este una dintre țările europene foarte afectate de epidemia de coronavirus, cu peste 6.500 de cazuri și aproximativ 150 de decese cauzate de această boală. Industria auto a fost afectată în egală măsură de îmbolnăvirea angajaților din mai multe fabrici, de blocajele apărute de la furnizorii de componente și materii prime, dar și de cererea tot mai scăzute de autovehicule din partea populației și companiilor.

PSA Group a doua companie auto din Europa și cea mai mare din Franța a anunțat deja că închide toate cele 15 fabrici din Europa, până la sfârșitul lunii martie.

Renault mai are în UE uzine în afara Franței, în Spania, în România și Slovacia, dar și în regiune, în Turcia și Maroc. Uzinele din Spania au fost închise din cauza blocajelor, însă celelalte funcționează în continuare.

Referitor la uzina din România, Group Renault a precizat pentru Profit.ro că Dacia nu a fost afectată până în acest moment de disfuncționalitățile cu care alți constructori din Europa, în special din Italia și Spania, se confruntă. Activitatea de producție de automobile din România se desfășoară normal, potrivit reprezentanților Group Renault.

Uzina Dacia nu a fost afectată de blocajele furnizorilor de componente din Europa. Mesajul Renault pentru România. Măsuri anticoronavirus în companie CITEȘTE ȘI Uzina Dacia nu a fost afectată de blocajele furnizorilor de componente din Europa. Mesajul Renault pentru România. Măsuri anticoronavirus în companie

 „În prezent, uzina din Mioveni funcționează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii și operatorii noștri logistici. Activitățile de Supply – Chain, Achiziții, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluții alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităților.” ne-a transmis Direcția Comunicare Groupe Renault România. Unul dintre avantajele de care se bucură uzina Dacia este legat de faptul că mare parte din furnizorii de componente și-au plasat în apropiere de Mioveni centre de producție.

În plus, Group Renault a luat o serie de măsuri în toate centrele de activitate din România, pentru a preveni răspândirea virusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
inchidere uzine renault
renault fabrica
uzina renault coronavirus
uzina dacia
dacia coronavirus