Volkswagen lansează angajări masive, în contradicție cu marile concedieri de la companiile IT

Volkswagen lansează angajări masive, în contradicție cu marile concedieri de la companiile IT
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2023

Grupul german Volkswagen a început o amplă campanie de recrutare de personal, care este într-o contradicție cu marile concedieri de la companiile de IT din lume, deoarece angajările se fac în special pe sectorul IT, pentru mărcile VW, Audi și divizia de software CARIAD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group vrea să atragă peste 2.800 de specialiști în IT, tehnologie și software, pentru mărcile Volkswgen, Audi și CARIAD, fiind lansat un site comun în care sunt afișate toate posturile disponibile.

VIDEO Au început lucrările la fabrica Nokian Tyres de la Oradea, investiție de 650 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO Au început lucrările la fabrica Nokian Tyres de la Oradea, investiție de 650 milioane euro

„Cursa pentru cei mai buni specialiști IT este în derulare”, spune directorul de resurse umane al grupului, Gunnar Kilian. „Împreună cu mărcile noastre, valorificăm noi sinergii și creăm oferte atractive în domeniile-cheie viitoare. Facem astfel următorul pas logic spre a deveni un angajator de top în sectorul tehnologie”.

Cele mai multe angajări vor fi pentru divizia de software CARIAD, care dezvoltă sistemele de asistență la conducere pentru mărcile grupului și tehnologia legată de experiența digitală pentru mașinile grupului. Până în 2030, 40 de milioane de vehicule ale VW Group vor fi echipate cu software-ul dezvoltat de CARIAD care va putea fi actualizat Over The Air (OTA). Nu mai puțin de 1.700 de posturi din domeniul software sunt deschise la CARIAD, la nivel global, în acest moment.

La Audi, sunt oferite alte 400 de joburi, iar la Volkswagen sunt alte peste 700 de locuri vacante, în domeniile IT.

FOTO Mercedes lansează SUV-ul electric EQS pe piața din România, la un preț triplu față de Tesla Model Y CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes lansează SUV-ul electric EQS pe piața din România, la un preț triplu față de Tesla Model Y

„Căutăm cele mai creative minți care vor modela viitorul mobilității alături de noi ca echipă, ca familie Volkswagen. Nu există nicio sarcină în sectorul tehnologiei care să fie mai impresionantă decât digitalizarea automobilului”, a explicat Tina Hasper-Vandrey, șeful departamentului de recrutare și marketing al talentelor la Volkswagen.

Printre condițiile oferite viitorilor angajați se numără posibilitatea de modelare flexibilă a programului de lucru și salarii „profitabile”.

Grupul Volkswagen intenționează să se profileze, încă din vremea fostului CEO, Herbert Diess, ca o companie de tehnologie, nu doar una de producție de automobile, având în vedere că acestea sunt tot mai mult controlate de software și pun tot mai mult accent pe conectivitate și servicii online oferite clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajari vw
angajari it
locuri de munca it